Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

woensdag 4 december 2013

Bemoedigend nieuws!

Lieve allemaal,

Met lood in onze schoenen zijn Arco en ik vanmorgen naar het ziekenhuis gegaan voor de uitslag van de ctscan van afgelopen donderdag. Hier hing weer veel vanaf en de spanning bouwt zich behoorlijk op richting zo'n moment. Gevoelens van angst, hoop en verdriet wisselen elkaar voortdurend af.
Maar gelukkig gaf de oncoloog aan dat we ervan uit mogen gaan dat de chemo werkt. De grootste tumor in mijn lever was zelfs kleiner geworden (van ongeveer 9 cm naar ongeveer 7.5 cm.) De overige tumoren waren even groot gebleven. Hij had even twijfel over mogelijk een/twee nieuwe tumoren in mijn lever. Maar bij navraag bij de radioloog waren dit tumoren die op een eerdere scan heel vaag te zien waren geweest. Omdat ze nu minder doorbloed waren (wat gunstig) is, kwamen ze beter in beeld. Een vreemd, technisch verhaal, maar we gaan maar van de kundigheid van de radioloog uit.
Natuurlijk blijven we in een heftig, uitzichtloos verhaal zitten (en ik voel dagelijks (pijn)klachten van de tumoren) maar deze uitslag geeft weer kracht en moed om door te gaan. En het betekent dat we op de ingeslagen weg, wat betreft de chemo (de AC-kuur), door kunnen gaan. De dosering wordt wel weer aangepast. De eerste kuur begon ik met 100 %. Omdat deze te zwaar viel werd de tweede kuur verlaagd tot 75 %. Dit ging iets beter, maar was nog behoorlijk pittig en na twee weken ben ik met koorts in het ziekenhuis opgenomen, terwijl mijn witte bloedlichaampjes veel te laag waren. Dit kan een levensbedreigende situatie worden. Dit alles heeft de oncoloog doen besluiten om nu verder te gaan met een dosering van 50 %. Dat voelt wel dubbel, op zich voor mij is het dan waarschijnlijk beter te verdragen, maar wat aanpak van de tumoren betreft wil je natuurlijk zo hoog, effectief mogelijk blijven zitten. Maar laten we hopen dat 50 % ook goed zijn werk doet.
Maandag a.s. krijg ik mijn 3e kuur (van de 6) en de 4e zal na de feestdagen worden.
We waren vanmiddag behoorlijk op, de opgebouwde spanning gaat je toch niet in de koude kleren zitten. Maar nu kunnen we  komend weekend, vóór de chemo weer start, weer wat meer ontspannen, gezellig Sinterklaas vieren.

Bedankt allemaal voor alle lieve woorden, kaartjes, berichtjes, het branden van alle kaarsen, het duimen etc. etc. etc. Het blijft ons goed doen.

Heel veel liefs,

Hettie

19 opmerkingen:

 1. Voor nu ben ik zo overweldigend gelukkig en blij voor jullie. Ik realiseer mij echt wel dat je nog niet uitgevochten bent, maar potverdorie: dit nieuws is zo welkom. Lieve schat: bij deze wens ik jou en je gezin zo'n ongelooflijk warm, gezellig en gelukkig sinterklaasfeest toe en het hoofdkado is binnen. X Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfffff, durfde bijna niet te kijken op je weblog. En wat ben ik blij! Voor jou, jullie moet dit gegeven de omstandigheden heel goed nieuws zijn. Samen de feestdagen in en daar met elkaar van kunnen genieten. heel erg fijn. En nee, het is geen eind goed, al goed verhaal. Maar voor nu denk ik het beste wat had kunnen gebeuren. Geniet ervan lieve schat en ik hoop je even te kunnen zien als we over dik twee weken in Nederland zijn. Maar dat zien we dan wel weer. Dikke zoen Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed zeg,een lichtpuntje!! Het is jullie zoooo gegund!!
  Liefs Joke,Cor,Elmer& Teije

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve allemaal
  Wat een heerlijk nieuws en wat goed van je dat je het meteen op je blog zet.
  We hebben vandaag de hele dag aan jullie gedacht. Geniet de komende dagen van elkaar.

  Liefs, Erico, Marianne en Dani

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve familie,

  Vol spanning keek ik uit naar je berichtje van het onderzoek van 4 december, vandaag dus. Naar omstandigheden klinkt het goed! Een verbetering dus en nu met 50 % van de chemo door. Ik heb goede hoop en hopelijk hebben jullie ook een fijne Sinterklaas.

  Liefs Anne-Louk (buurvrouw)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is mooi nieuws, en dat beloven mooie feestdagen voor jullie. Sterke volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn om dit te lezen.........moest er steeds aan denken hoe de uitslag zou zijn.......inderdaad naar omstandigheden goed nieuws! We wensen jullie een hele fijne decembermaand toe.

  liefs van Carla en Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve allemaal,
  ik ben ontzettend blij voor jullie!!! Ook ik was bang om je weblog te gaan lezen, maar gelukkig...toch goed nieuws.
  Ik wens jullie een hele fijne sinterklaas!!
  Heel veel liefs, Yvonne B.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Hettie,
  Fijn dat je goed nieuws kreeg bij de uitslag van de scan. Ga zo door! Ik hoop dat de volgende keer ook weer een beetje opluchting gaat brengen. Fijne feestdagen!
  Groetjes
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat de uitslag van de CT-scan goed was. Echt cm eraf, dat is heel goed! Ik hoop dat je op een lagere dosering minder bijwerkingen hebt.

  Ik ben zelf vier jaar geleden met een hele slechte lever aan 3 AC-kuren begonnen (leverwaarden waren 20x te hoog). Na die 3 AC-kuren waren mijn leverwaarden weer binnen normaal. Dat hoop ik voor jou ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Hettie,
  Geluukig weer wat goed nieuws. Geniet deze feestdagen heerlijk met en van je gezin, je verdient het! Succes vast met de volgende kuur.
  Liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hai lekkerding,

  Ben zo blij voor jou/jullie met dit mooie nieuws! Geniet van deze bijzondere maand! Fijne sinterklaas avond. Succes maandag....you go girl!

  Hele dikke knuf xxxx

  Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een fijn nieuws....Ook wij wensen jullie wederom veel sterkte komende tijd en dat je maar minder bijwerkingen mag hebben deze keer zodat jullie toch een beetje kunnen genieten van deze maand.

  knuffel van de Siegelaertjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve allemaal,

  Fijn om te horen dat alle vervelende kuren toch z'n werk hebben gedaan!
  Sterkte alvast voor a.s. maandag, maar geniet eerst met elkaar van het Sinterklaas-vieren a.s. weekend!

  Liefs van Anita Thomas

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel veel bewondering voor je vechtlust. Geniet van deze dagen. En maandag heel veel sterkte.

  Groetjes Gerda (moeder van Anita)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend fijn dat alle leed en moeite niet voor niets zijn geweest en een voor nu goede uitslag heeft opgeleverd. Heel veel sterkte voor maandag en ik wens je voor daarna dat je met je gezin heerlijke dagen met de feestdagen hebt. Blijf aan je denken. Dikke kus Lucia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gelukkig maar, sterkte met het vervolg!

  Govert Jan en Sorkunde

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lieve Hettie,
  We zijn heel blij voor jullie! En hopelijk hebben jullie een goed en gezellig weekend gehad! Het grootste kano was al binnen!
  Heel veel succes morgen!!
  Liefs, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Hettie en Arco,
  Ik heb net alle reacties op je Blog gelezen en dit Blog blijft toch zo waardevol! Jullie bereiken zoveel mensen en zoveel mensen bereiken jullie. Echt mooi om te lezen!
  Morgen, of eigenlijk vandaag, de volgende kuur. Ik wens jullie allevier, alle goeds. Ik heb diepe bewondering voor de manier waarop jullie een weg weten te vinden in deze tijd. Met al zijn emoties en al zijn spanningen.
  Liefs, alle liefs, Hettie van Aart.

  BeantwoordenVerwijderen