Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

donderdag 9 september 2010

De derde chemo.

Afgelopen dinsdag kon ook de derde chemokuur doorgaan! Toch wel een raar idee dat de helft van de 6 kuren nu al geweest is. Het is altijd wel een hele dag; om 5.45 uur opstaan om om 8 uur in het Daniël den Hoed te zijn. Vervolgens infuusnaaldje aan laten leggen (wat steeds lastiger gaat) en bloed af laten nemen. Dan naar de afdeling, waar Desiré en ik de bedden eerst zo hebben gezet zodat we weer in de voor ons vertrouwde opstelling stonden. Het personeel zal wel gedacht hebben! Rond 9.30 de zaalarts gesproken en toen was het weer wachten op de bloeduitslagen. Pas rond 11.30 uur kon het groene licht gegeven worden. Maar dan moet de medicatie nog besteld worden bij de apotheek, ook daar gaat de nodige tijd overheen. Uiteindelijk kon rond 13.00 uur de chemo starten en om 19.30 uur was ik helemaal klaar. Gelukkig kunnen Desiré en ik samen op blijven lopen, want ook voor haar ging de kuur door. Omdat ik de PARP-remmers 6 uur na de chemo pas mocht slikken, moest ik de wekker om 01.30 uur zetten, wat resulteerde in een nacht waarin ik weinig heb geslapen.
Dit keer is de medicatie tegen m.n. de misselijkheid, dexamethason, weer aangepast omdat ik hier toch wel heel heftige klachten van kreeg. (Ik blijk wel erg gevoelig te zijn voor behoorlijk wat medicijnen). Na de eerste chemo werd ik er behoorlijk hyper van. Maar na de tweede chemo werd de dosis zelfs verhoogd en toen schoot het juist door naar de andere kant. Ik werd er een aantal dagen echt depressief van, ik was mezelf niet meer. Dit was een heel zwaar, heftig gevoel waar je jezelf niet uit kunt halen en ook anderen niet.
Nu heb ik wel meer begrip voor mensen die psychisch letterlijk gevangen zitten in zo'n situatie/in zichzelf. De dosering van de dexamethason is nu weer verlaagd, dus hopelijk blijft deze reactie nu uit.

Vorige week is mijn pruik bijgeknipt, zodat hij nu weer meer de lengte van mijn eigen haar heeft, dus het gaat steeds meer lijken.
De afgelopen week was mijn betere week, met als gevolg dat ik in deze week toch te veel afspraken ging proppen. Het is heel dubbel, aan de ene kant is het heel fijn dat je wereldje weer wat groter wordt en de afleiding doet goed. Maar aan de andere kant moet ik ook dit weer doseren, meer vaste rustmomenten inbouwen dus! Van het weekend moest ik toch even naar het ziekenhuis, omdat ik door de verminderde weerstand een ooginfectie had opgelopen.
Het was heerlijk dat ik zaterdag het kinderfeestje van Mark mee kon maken. Hij vierde het met een vriendje en we zijn in Amersfoort naar een boomparcours geweest. Op 8 en 11 meter hoogte gingen de kinderen, goed gezekerd, over de meest uiteenlopende hindernissen van de ene boom naar de andere boom. Wat een kanjers waren het, want het was behoorlijk heftig. Het was erg gezellig en ook het weer speelde mee! Zondag gelukkig ook de jaarlijkse BBQ mee kunnen maken bij mijn vader en Lia, was heerlijk en ook erg gezellig.
Ik vind het altijd fijn om ook de leuke dingen te vertellen, want die zijn er gelukkig zeker ook! Van de week meerdere malen met vriendinnen naar Marnemoende geweest. Het begint een beetje mijn 'stamkroeg' te worden. Het is een restaurant net buiten IJsselstein aan de Hollandse IJssel met een gezellig terras bij de haven. Het is altijd net of je je daar op vakantie waant. Alles staat dan even heel ver van me af. Ook heb ik uit gegeten met oudstudiegenoten, was erg gezellig. Tijdens een open huis van een collega heb ik weer een groot aantal collega's gesproken, was ook heel fijn. Daarnaast waren er de nodige bezoekjes en wandelingen (wandelingetjes). De week is echt voorbij gevlogen.
Daphne heeft een heel goede start gemaakt op haar nieuwe school, ze heeft het erg naar haar zin en pakt het goed op. Helaas ligt ze nu met koorts op haar bed, hopelijk knapt ze snel op.

Ik hoorde de post weer op de deurmat vallen en heb weer een aantal lieve kaartjes gelezen. Heel erg bedankt iedereen voor al jullie lieve aandacht en hulp! Ik merk wel dat mijn energiepeil al begint te dalen, dus ik ga dit bericht afronden. Hopelijk valt de te verwachten dip dit keer mee. Iedereen succes met alle dagelijkse beslommeringen en probeer vooral bewust te genieten van alle mooie momenten. Geluk zit hem vooral in kleine dingen en in jezelf.(Ik kan het toch niet laten om nog even een 'wijze raad' mee te geven).
Tot het volgende bericht! Heel veel liefs,

Hettie

12 opmerkingen:

 1. Hallo lieve Hettie,

  Inderdaad alweer de derde van zes! Je kunt het bijna niet geloven als je terugdenkt aan het moment dat je de beslissing voor de behandeling moest nemen.
  Ga vooral door met die 'wijze raad'. Het lijkt vaak op een open deur, maar het is zo waar!
  Reken er maar op dat je ons "toeschouwers en meelevers" een heel goed voorbeeld voorleefd!

  Liefs en tot gauw, Hettie van Aart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Het,

  Wat gaat het inderdaad snel, alweer op de helft !
  Wat heb je veel leuke dingen gedaan, heerlijk !!
  Gefeliciteerd trouwens met Frank, is hij nou 45 of 46 geworden? Ik raak de tel een beetje kwijt, van onszelf ook trouwens. Hopelijk word je dip deze keer dragelijker....daar duimen we voor.
  Wens je Daphne beterschap ? Voor allemaal een hele dikke kus, en voor jou natuurlijk de dikste!
  Hvj en ben supertrots op je ! Tot snel XXX Ciska.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee skatje,

  Door jou ben ik nu ook verslingerd aan de zitkussens van Marnemoende, geweldig. Na onze gezellig lunch vorige week vrijdag, ben ik er zondag weer geweest met gezin en schoonmoeder en wat was het weer heerlijk!

  Meissie, ik hoop dat alle bijwerkingen deze keer een beetje mild zullen zijn en je weet het: BLIJF GELOVEN IN JEZELF! Wij doen het in ieder geval!

  Beterschap voor Daphne en tot dinsdag!

  Dikke knuffel,
  Iris (en natuurlijk ook van Matth, Bart en Daan)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Hetty,
  Wat fijn dat je een goed bericht hebt gehoord vorige week. Nou weet je waar je het allemaal voor doet! En nog steeds heel bewonderenswaardig hoe jij met jouw situatie omgaat. Sterk ook om zo goed voor jezelf op te komen in het ziekenhuis! Ik hoop voor jou op minder bijwerkingen en blijf aan je denken!
  Jammer dat ik je niet meer zie langs de lijn. En Arco en Mark, Ik mis jullie. En betrap me er op dat ik telkens dáár ook aan jou en jullie denk. Hoe gaat het met Mark bij VVIJ? Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft.
  Heel veel liefs,
  Judith.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hettie,

  Wat fijn dat je wereld weer wat groter is geworden! Ik vind het ook heerlijk bij Marnemoende, wij huren er met mooi weer ook nog wel eens een bootje, dat is echt genieten! Heb er ook eens een wijnarrangement genomen, bij het verrassingsmenu...Dat was wat minder, bij de derde gang zag ik het al niet meer zitten, ha ha!
  Ik hoop dat de bijwerkingen dit keer meevallen voor je!
  Heel veel succes en sterkte!

  Lieve groetjes van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Hettie,

  Pas vanochtend hoorde ik van Karin dat je weer in het ziekenhuiscircuit bent beland. En hoe! Wilde je natuurlijk meteen bellen, maar kreeg het wijze advies me te melden op deze blog. Een mooie manier om iedereen te bereiken en Je energie te gebruiken voor hetgeen je het hardst nodig hebt.

  Heb dus de recente historie van je gelezen en dat is flink schrikken. Het is moelijk te verteren dat je na al die moeilijke jaren en wijze beslissingen toch weer in de gevarenzone bent beland. Dat spijt me echt heel erg voor je Hettie.

  Gelukkig houd je (in ieder geval in je blog) de moed erin, blijft goede momenten waarderen en geniet van de alledaagse, maar o zo belangrijke momenten in je leven.

  Lieve Hettie ik ga je blog volgen en hoop je weer snel in betere gezondheid te spreken.

  Liefs van ons allemaal,
  Irma, Frank en de kids.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Hettie,

  We checken regelmatig even je blog en ik las zojuist je berichtje van donderdag jl. Goed te lezen dat er inderdaad ook veel leuke afleiding in je leven is en dat je daar zo bewust van geniet. Hopelijk krabbel je sneller op na deze derde chemo en heb je zo steeds iets meer tijd voor andere dingen tot de volgende behandeling.. We realiseren ons ook dat je aan dit soort behandelingen nooit ècht zult 'wennen'. Nogmaals, het is bewonderingswaardig hoe jij er mee omgaat en vooral ook alles onder woorden weet te brengen.

  Weet dat je onophoudelijk in onze gedachten bent en dat wij er waar nodig voor jullie willen zijn. We weten dat dit ook voor veel andere familie en vrienden geldt en zoeken daarom naar een goede balans om het contact met jullie te onderhouden. Dit blog is daarbij trouwens ook een handig hulpmiddel, zonder jullie te storen, blijven we goed op de hoogte.

  Blijf op deze manier schrijven, met vooral ook aandacht voor de positieve gebeurtenissen in je leven! Het is fijn om te lezen en het maakt ons inderdaad nog bewuster van de mooiste kanten van het leven; datgene wat vaak in het kleine, het vanzelfsprekende, zit.

  heel veel liefs van ons.
  Bon en Erik
  Merel en Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Hettie,
  Wat was het fijn om jou vandaag op school te zien. Zo fijn voor jou, Arco en de kids dat je vandaag de kracht had om naar de circusvoorstelling te komen kijken. Dat is weer een gouden moment erbij!
  De pruik is heel mooi en ziet er natuurlijk uit. Aan je ogen was te zien dat het wel een uitputtingsslag was, maar waarschijnlijk dubbel en dwars waard.
  Veel sterkte met het bijkomen van vandaag.
  Liefs van Edith (en natuurlijk van de mannen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Lekkerding,

  En dat zei jij ook tegen mij toen wij elkaar zagen in de sporthal tijdens die geweldige show van Circus "Tadaa"!! Ik vond het héél fijn om jou weer even gezien en gesproken te hebben...yes!! Hoop wel dat je nu weer even de rust kan nemen omdat het wel heel veel energie kost voor jou om even naar het circus te komen kijken. Maar wat was het geweldig he!! Nou meis geniet van alles om je heen, vooral van je gezin en familie.

  O,ja die cappuccino gaan we doen he, zeg jij maar wanneer!

  Hele dikke kus van mij voor jou en natuurlijk een dikke knuffel.

  Conny Anderson

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag lieve Hettie,

  Wat was het heerlijk om je vrijdag even een knuffel te kunnen geven! Ik vond het heel moedig dat je kwam uitzwaaien, terwijl je in je hart misschien graag was ingestapt en meegegaan.
  Maar voor jezelf zorgen moet nu de hoogste prioriteit hebben en dat doe je dan ook vreselijk goed!
  Wij sturen je alle liefde, sterkte en warmte van de wereld.
  Kus,
  JP, Mieke en Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Hettie,

  heel leuk dat je er bij was bij de housewarming van Gerben. Ook fijn dat je de kracht kunt opbrengen om leuke dingen te doen. Je bent ook een doorzetter. Al zul je daarna wel veel moeten uitrusten.
  Ik wens je alle sterkte.

  heel veel liefs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Hetty,

  Ook ik heb je blog op internet gevonden.
  Wat kunnen jullie van Rijnen toch mooi schrijven. Maar verdrietig om te horen dat je net weer zo'n zware week achter de rug hebt.
  Hoop dat je inmiddels weer thuis bent gearriveerd voor verder herstel!

  Heel veel sterkte,
  Groet Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen