Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

woensdag 17 november 2010

Ook de 6e chemo zit erop!!!

De afgelopen weken waren behoorlijk pittig. Lichamelijk is het steeds lastiger er bovenop te krabbelen, je levert steeds weer een stukje in. En af en toe is het besef van de hele situatie ineens zo levensgroot dat alle emoties eruit komen. Maar ook zijn er tijden dat je bv. je verhaal doet en het gevoel hebt dat het over een ander gaat, op zo'n moment staat het weer even verder van me af. Gelukkig waren er ook zeker goede tijden en waren er weer de nodige bezoekjes, ook van diverse collega's en was ik in staat om ook zelf bij anderen op bezoek te gaan. Afgelopen donderdagavond zijn we met bijna het hele team uit gaan eten bij de Griek. Was erg gezellig.
Afgelopen zondag heb ik Daphne en Mark meegeholpen met hun surprises en hebben we daarna pepernoten gebakken (foto volgt). Was een erg geslaagde dag.

Gisteren was dan de dag aangebroken van de 6e chemo. Het leek of ze in het ziekenhuis iets goed te maken hadden, want alles liep erg voortvarend. De bloeduitslagen waren op tijd binnen en deze waren goed genoeg om de chemo door te kunnen laten gaan. Al rond 12.00 uur werd met de 6e en laatste kuur begonnen (Toch nog 4 uur na binnenkomst, maar zo vroeg waren we nog nooit gestart). Ook voor Desiré ging het door. Dat is toch wel bijzonder dat wij op één kuur na steeds samen hebben gelegen. Ik heb wat ballonnen opgehangen om dit te vieren.

Was eigenlijk een gezellige dag die we hebben afgesloten met zijn vieren (Desiré, haar man Sib, Arco en ik) met heerlijke roti en nasi van de 'afhaalSurinamer'. Arco heeft alle afgelopen kuren deze roti gehaald als avondeten terwijl ik eten van het ziekenhuis kreeg. Het ziekenhuis doet erg zijn best op het eten, maar wat was dit lekker!!

Om 18.00 uur reden we al naar huis, weliswaar door dichte mist, maar we zijn goed aangekomen.

De woensdag na de chemo voel ik me altijd nog redelijk goed. Omdat Mark vandaag vrij was in verband met een studiedag mocht hij iets leuks bedenken om te gaan doen.
Hij wilde heel graag een keer naar een training van FC Utrecht. Die zou om 10.30 uur zijn vandaag. Zijn vriendje Brent en Karin gingen mee. Alleen bij aankomst waren de trainingvelden akelig leeg. Bleek dat ze een training in het bos hadden vandaag! De teleurstelling was van de koppies af te lezen. Maar gelukkig werd het na veel wachten (intussen de fanshop bezocht en chocomelk gedronken in de spelerskantine) ruimschoots beloond toen de spelers rond 12.30 uur naar de lunch liepen. Er werden veel handtekeningen gescoord en er zijn de nodige foto's gemaakt.


Maar ze hadden Mertens gemist, die zat al aan de lunch en dat kon echt niet. Dus dat betekende weer wachten, wat hebben we toch veel over voor die voetbalfanaatjes. Maar gelukkig hebben ze ook van Mertens, met gevulde maag, een handtekening en foto!

Toen was het helemaal goed. Het was geloof ik een van de leukste studiedagen voor ze.
Daarna nog lekker een pannenkoekje gegeten in Rhijnauwen. Was erg gezellig.

Ik voel wel dat mijn smaak alweer behoorlijk verandert. De rest van de middag heb ik op mijn bed gelegen, het was even op. Het is nog een keer doorbijten na deze laatste chemo en dan hoop ik goed erboven op te krabbelen. Volgende week weer een controle in het Daniël den Hoed. Hopelijk zijn mijn bloedwaarden dan nog goed genoeg om de 'Parpdagen' af te maken. De week daarna, de 30e november, wordt erg spannend.
Dan is er een CT-scan gepland. Als uit deze scan blijkt dat de tumoren weer kleiner zijn geworden of stabiel zijn gebleven, dan kan ik (als de bloedwaarden weer goed genoeg zijn) de Parp-tabletten door gaan slikken als monotherapie (dus zonder de chemo). De dosering wordt dan 2 keer 400 mg. per dag. Nu ben ik teruggezet op 2 keer 50 mg. per dag, dus dat wordt behoorlijk! Deze Parp-remmers grijpen in in de celdeling in de tumoren en zorgen er dus voor dat de tumoren klein blijven. Natuurlijk is het allemaal experimenteel, maar ik hoop heel erg dat ik hier voor in aanmerking kom, want hier ligt mijn kans.
Omdat de chemo's er nu opzitten is de verwachting dat over een maand of twee mijn haren weer aan gaan groeien, daar zie ik ook erg naar uit. Mijn wimpers en wenkbrauwen, waar ook niet zo veel meer van over is, zullen eerst waarschijnlijk nog wat verder uitdunnen, maar zullen dan ook wat eerder herstellen.
We zullen het allemaal zien, eerst de 30e maar afwachten!!

En ook nu blijf ik zeggen dat we dit allemaal niet hadden gered zonder de geweldige hulp en aandacht van alle meer dan geweldige mensen om ons heen. Hier zijn we echt heel dankbaar voor!! Ik 'duik weer even onder', om de gevolgen van deze chemo weer op te vangen en meld me daarna weer.

Heel veel liefs,

Hettie

17 opmerkingen:

 1. Hoi Het,
  Ik heb je wel net gesproken, maar ik wil toch even zeggen dat ik weer helemaal gepakt werd door jouw manier van schrijven.Ook de foto's maken het verhaal helemaal levend! Ik vind je reuze flink en ben blij dat je het op deze manier kan verwoorden. Denk aan je en hou van je!! XX van Ciska.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Hettie,

  Wat ben jij een sterke vrouw, petje af.
  Blij dat de laatste chemo erop zit, en hopen dat het allemaal verder goed gaat.

  Hele dikke kus
  Sandra (moeder van Lotte)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee lieffie,

  Hier een berichtje van een ernstig gefrustreerd vriendinnetje van je! Ik wil je zo graag zien en zoals het er nu uitziet, gaat dit snel lukken. Ik heb met Arco afgesproken om pas na het weekend een knuffel te komen geven, omdat je nu veel last hebt van de chemo. DE LAATSTE!

  En nu allemaal duimen voor je dat de 30e positieve berichten gaat geven en je inderdaad met de Parp-remmers door mag gaan. Maar daar gaan we natuurlijk gewoon van uit!

  Wijffie, heel veel sterkte komende dagen, houd moed en put kracht uit het feit dat het de laatste keer is geweest!

  Dikke knuffel van Iris en haar mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Hettie,

  Jee, wat maak jij altijd weer goed gebruik van je "goede dagen"!
  Tof, zoals je gelijk woensdag op pad gaat met de jongens naar FC Utrecht!
  En je hebt weer heel goed je verhaal gedaan over de 6e en gelukkig laatste chemo!! Ik blijf bewondering voor je houden hoe je alles, je ervaringen, gevoelens ed, zó goed onder woorden kan brengen en hoe je door blijft vechten!!
  Die mutsja's staan jullie erg goed hoor, maar wat zal je inderdaad weer blij zijn met je eerste haren! Weer iets om naar uit te kijken!
  Nu eerst weer goed uitrusten en opknappen!! Sterkte hiermee!
  We duimen allemaal voor hele goed berichten voor de 30e en de Parp-remmers.

  Dikke knuffel van Manuela
  en natuurlijk de rest

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Hettie,

  Heb ik even niet opgelet, staat je relaas van je zesde chemo alweer 4 dagen online! Met foto's! Het is je gelukt! Alles lukt je, super! Wat een mooi vooruitzicht, de periode na de chemo. Kan je eens ergens anders met Desiré afspreken, wat fijn dat jullie dit steeds samen hebben meegemaakt. Het moet een bijzondere band zijn die jullie samen hebben. Lieve Hettie, er gaat geen dag voorbij dat je niet in onze gedachten bent, fijn dat je weer iets hebt om naar uit te kijken. Ik kijk er naar uit om je snel weer te zien!
  Veel liefs,
  Robert (en Mariska, die is na het weekendje Montreal vroeg naar bed :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Hettie,
  Heeft Mark een dag vrij van school wil hij naar FC Utrecht???? Nee, hé!
  Wel fijn voor je dat je gewoon mee kon.
  Hoe kom je de dagen tot de 30e door? Het zal best spannend voor je zijn. Het is maar anderhalve week, maar het zal een eeuwigheid lijken. Of valt dat mee?
  Ik blijf voor je duimen en kijk al naar je volgende bericht uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Hettie,
  Het kippenvel blijft maar op m'n armen staan, elke keer als ik weer een verslag van je lees. Jouw verslagen geven heel goed weer wat er door je heen gaat en waar je doorheen moet. Het is als buitenstaander toch heel moeilijk om je erin te verplaatsen, op deze manier lukt dat een heel klein beetje, maar laat ons ook gelijk voelen hoe heftig het moet zijn om dit allemaal door te maken. Maar gelukkig zit de 6e erop en gaan we met z'n allen duimen en kaarsjes branden voor een goede uitslag. Veel sterkte met wachten, aftellen en opkrabbelen.
  Liefs van Edith

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Hettie,
  Wat heb je het allemaal weer mooi opgeschreven.Ik vind het zo fijn dat het je laatste kuur is. Het is natuurlijk ook spannend. Maar als je nu weer wat opkrabbelt weet je dat je weer dingen kan plannen en afspreken.En lekker genieten van Arco en de kids.Zet Oud en Nieuw maar vast in je agenda.Ik kom je vrijdag een knuffel geven want dit moeten we toch even vieren.Hou van je! Dikke kus,Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Hettie,
  Ik hoop dat als je dit leest je al aardig aan het opknappen bent van de laatste chemo. Goh, dat dit deel er nu voor je opzit. Waar je zo tegen op hebt gezien ligt nu achter je. Ik hoorde van Maris dat het een dubbel gevoel is, want die nare behandelingen zijn natuurlijk voor de goede zaak.
  Ik begrijp dat de 30-ste natuurlijk heel spannend voor jullie is. Ik hoop van harte dat je verder kan gaan met de medicatie. Inderdaad een dosering die er niet om liegt.
  Met de foto's die je hebt geplaatst uit het ziekenhuis geef je mij als lezer echt een "kijkje achter de schermen " van wat je meemaakt in het ziekenhuis. Dat maakt echt wel indruk hoor! En dan zitten jullie tenminste nog lekker te eten. Ik ben blij voor je dat je zo'n steun hebt aan Desiré , want jullie weten waar jullie het over hebben. En net wat R. zei: Nu moeten jullie elkaar maar eens ergens anders gaan ontmoeten!
  Hettie bewondering voor je inzet voor de kinderen. Erg leuke foto's! Je levenskracht is groot hoor!
  Ik wens je al het Goede toe, Liefs van Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Hettie,
  Weer een week verder...voor ons gaat de tijd snel, maar jij kan die misschien soms wel vooruitkijken...zeker als je je niet lekker voelt...
  Ik hoop echt dat je weer een klein beetje bent opgeknapt!!
  Hoe ging het vandaag met bloed prikken?! Ik hoop dat je door kan gaan met de Parp-remmers en dat dat het beetje gaat met deze hoge dosering.
  We denken aan je en gaan voor een hele goed uitslag hè?!
  Veel liefs en een dikke hug, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag lieve Hettie,

  Wat heerlijk voor je dat de chemo er voor nu op zit. Ik hoop dat je de andere behandeling hebt mogen voortzetten en dat die werkt! Ik stuur voor jou alle positieve gedachten die ik in me heb naar de 30e voor een goede uitslag... Hou je haaks mooie, sterke vrouw.
  Heel veel liefs en sterkte voor jou en voor je gezin. Kus, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Hettie en Arco,

  Wij denken veel aan jullie maar deze week op dinsdag 30-11 natuurlijk extra. Wij hopen ontzettend met jullie dat de uitslagen wederom goed zijn en je met de monotherapie door kan gaan. Wat zou het fijn zijn als je hiermee weer wat op krachten kunt komen en positief naar feestdagen in december kunt toeleven. Heel veel sterkte en lieve groetjes van ons.

  Bonny en Erik
  Merel en Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Hettie,
  Wat was het fijn dat je er bij was met het teametentje. Ook al heb ik je maar even gesproken, vond het fijn je weer te zien.
  Vol bewondering lees ik je verhalen. Wat een kracht! Heb er geen woorden voor...
  En dat jullie zo genieten als gezin van de goede momenten, is zo mooi om te lezen en te zien op de foto's.

  Ik denk veel aan je en morgen natuurlijk extra.

  Heel veel liefs,
  Moniek

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieve Hettie,

  In gedachten ben ik bij je!!

  Heel veel liefs,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Hettie,
  Toi toi toi morgen, we denken aan je!!

  Veel liefs,
  Peter en Manuela
  Marit en Lennard

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Hettie, ik denk de hele dag aan jullie. Hopelijk komen jullie straks thuis met positief nieuws. Heel veel liefs, Yvonne B.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Hettie,

  Ik hoop dat jullie met goed bericht thuis komen hoor! Veel succes en sterkte!

  Lieve groetjes, anita

  BeantwoordenVerwijderen