Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

maandag 17 januari 2011

De eerste ct-scan in het nieuwe jaar.

Vandaag was weer een spannend dagje; de eerste ct-scan nadat de chemo is afgelopen en ik alleen met de Parp-remmers ben verder gegaan. De scan was vanmiddag pas en daarna hadden we (Arco en ik) een gesprek met een oncoloog in opleiding, een heel prettig iemand (mw. de Kuip; wel heel toepasselijk hier in Rotterdam!). De radioloog had de scan nog niet beoordeeld, maar de oncoloog had even meegekeken en zo op het eerste gezicht zag het ernaar uit dat de situatie stabiel was gebleven!! Heel positief dus!! De tumoren zijn dus niet gegroeid. Een enkele keer is er bij mensen met deze behandeling ook een afname te zien, maar over het algemeen gaat het erom om de tumoren stabiel te houden. Ik word volgende week gebeld met de definitieve uitslag van de radioloog, dus ik moet nog een kleine slag om de arm houden, maar de verwachting is dat daar niet iets geks uit kan komen. Dus ik moet zeggen dat dit toch weer een hele opluchting was, natuurlijk blijft het altijd spannend, maar voor dit moment is dit toch echt goed nieuws. Ik heb wel aangegeven dat ik regelmatig nog misselijk ben en ik vaak best moe ben. Dit zijn ook echt klachten die bij deze medicijnen horen, dus hopelijk wordt het nog wat beter en hier zal ik dus toch rekening mee moeten houden. Maar deze laatste 2 weken met de Parp waren wel aanzienlijk beter dan de eerste 2 weken met de Parp. Volgens mij was het toen echt te dicht op de chemokuren.
Mijn hb was weer wat hoger; 7,3 en mijn witte bloedlichaampjes zaten nu op 8,5!! Zo hoog zijn ze het afgelopen half jaar niet meer geweest. Dus eigenlijk heel veel goede uitslagen vandaag. Dat geeft de burger weer moed. We zijn gezellig met zijn vieren gaan chinezen om dit te vieren.
Volgende week is dus de belafspraak en pas over 6 weken hoef ik weer te komen voor een controle en over 3 maanden (!) volgt dan weer de volgende ct-scan. Een heel raar idee, maar het geeft ook even lucht.

Verder nog meer leuke berichtjes want ik ben vorige week ook weer even naar school geweest, eerst even op de koffie en later in de week kort om een klusje te doen. Ik vond het erg leuk, heerlijk en zo vertrouwd om weer even op mijn werkplek te zijn. Ik zal zo af en toe weer wat gaan doen, maar heel rustig aan omdat ik echt mijn energie en gezondheid in de gaten moet houden. Ik hoop ook af en toe eens een leerling of een groepje leerlingen te kunnen gaan helpen.
Maar ook ga ik het thuis weer wat opbouwen en weer eens wat boodschappen gaan doen en koken en zo. De dingen die je normaal even tussendoor doet eigenlijk. Ik onderneem steeds meer, maar daaraan merk ik ook dat ik lang niet op het oude peil ben. Dit heeft de tijd nodig en het is de vraag of ik op dit peil terecht zal komen. Maar ik doe mijn best om weer in die richting te komen. Ik probeer iedere dag even te wandelen of te fietsen. En dat lukt regelmatig heel aardig. Heerlijk om zo buiten te zijn.

Nog iets leuks; vorige week vrijdag is Leonie nu eens niet hier geweest, maar ben ik naar haar toe gegaan, met Angelique en Lia. We hebben heerlijk een dagje geschilderd. Was echt erg fijn om dit weer eens te doen. We mochten het atelier van haar schoonzus lenen, we hadden zelfs de primeur, het was nog niet eerder gebruikt. Het was een heerlijk relaxed dagje, we hebben ook veel gelachen. 's Middags even heerlijk geluncht in Voorburg en 's avonds gezellig bij Leonie afgesloten. Kortom weer een dag met een gouden randje!! (foto volgt).

Dit wordt wel een erg positieve mail, want ik heb nog meer leuks te melden.
Mijn haar begint weer te groeien! Mijn wimpers zijn denk ik alweer op de helft van de oorspronkelijke lengte en ook mijn wenkbrauwen zijn weer aardig op weg. Op mijn hoofd is ook alweer een laagje donshaar te zien. Heerlijk hoor!

Ik zal minder in het ziekenhuis zijn komende weken, dus wat dat betreft zal ik minder te melden hebben, maar zo af en toe zal ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen hier. En Arco zal binnenkort ook een berichtje op dit weblog plaatsen over zijn voornemen om de Mont Ventoux op de fiets te beklimmen in juni. Voor hem een positief doel in een tijd die natuurlijk ook voor hem op veel fronten de boel op zijn kop heeft gezet en nog zet.

Allemaal een heel fijne week en bedankt voor jullie reacties, kaartjes, mailtjes en bezoekjes.
Deze steun heeft me altijd goed gedaan en blijft me erg goed doen.

Heel veel liefs,

Hettie

12 opmerkingen:

 1. Lieve Hettie,

  Wat een heerlijke berichten allemaal! Fantastisch gewoon en dat op Blue Monday! Ik ben super blij voor jullie en ik hoop dat je je steeds sterker gaat voelen.

  Liefs,

  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Hettie,

  Wat een fantastisch nieuws!! En dan ook nog die andere positieve berichten,
  heerlijk!! Dat is zeker een feestje/etentje waard! Geniet van al die mooie momenten en ook zeker als je elke dag in de spiegel kijkt en je ziet dat je weer een beetje meer haar begint te krijgen....straks niet meer die warme pruik op maar lekker een kort koppie haar waar de wind doorheen kan waaien!
  Veel liefs, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WOWWWW wat een goed nieuws zeg, dat doet jou en je gezin goed en iedereen om jou heen natuurlijk ook!!

  Hou vol kanjer (lekkerding)

  Goed om te lezen dat je ook weer leuke dingen hebt gedaan en dat je ook weer op school komt en natuurlijk ook die dagelijkse dingen gaat doen zoals de boodschappen enz.. toppie hoor.

  Ik blijf je blog in de gaten houden, ben trots op je!

  Hele dikke kus en knuffel van mij.

  Conny Anderson

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yesss!! Geweldig nieuws. We zijn heel erg blij voor jullie allemaal! Wat fijn dat je weer even op school bent geweest. Het is vast leuk om weer wat dingen te ondernemen die even niets te maken hebben met ziek zijn en ziekenhuizen.
  Geniet van de fijne momenten met elkaar. Blijf jezelf wel goed in acht nemen en neem niet teveel hooi op je vork!
  Ik hoop je gauw weer een keertje op school te zien.

  Liefs van Edith en de mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mevrouw De Kuip in Rotterdam! Humor, dat houd je altijd op de been. Daar is bij jou geen gebrek aan! Relativeren en overal de positieve kanten van inzien is ook zo'n sterke eigenschap van je. Wat een mooie berichten heb je te melden, met dit sombere weer gaat de zon daardoor vanzelf schijnen! Overigens wordt mijn blog ook door een aantal van jouw 'bezoekers' bezocht, vind ik hartstikke leuk. Ik heb echter mijn blogadres veranderd in www.1972volvo144.blogspot.com, om iets anoniemer op het web te zijn. Als je het voor elkaar krijgt wil je dan de link op jouw blog aanpassen?

  Liefs Robert (en Mariska, maar die zit nu in de bioscoop bij "De Eetclub")

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn nog eens berichten!! Van zoveel positiefs krijg je extra energie.
  Arco, succes met trainen! We zullen je sponsoren in juni.

  groetjes, Patrice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Hettie,
  Wat ontzettend fijn om zoveel positieve dingen te lezen. Geniet er van en Annie en ik blijven je blog met veel aandacht volgen.

  Liefs ook aan Arco en de Kids,
  Annie / Bert Nakken

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Het,

  Heerlijk nieuws, daar hadden we allemaal zo op gehoopt!! Maar neem nou niet gelijk teveel hooi op je vork, want je medicijnen vragen ook nog veel van je. Maar zij doen in ieder geval hun werk, dus dat maakt wel een beetje goed. Geniet van je goede momenten, en gaan we dit ook nog samen doen??? Ik hoor het wel, dikke zoen van Ciska XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Hettie,

  Wat een heerlijk nieuws! Gefeliciteerd!
  We zagen Arco nog bij het spinnen voor Alpe d'huzes, waar JanPieter en ik ook ons steentje hebben bijgedragen. Moest toen wel heel erg aan je denken, vooral door de slogan "opgeven is geen optie". Die past ook heel goed bij jou en heeft je gebracht waar je nu bent.
  Geniet er van, lieve hettie, samen met je gezin, vrienden en familie.

  Dikke kus en een knuffel,
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Hettie, wat een geweldig nieuws. Dit jaar is goed begonnen. Wat een spotieve familie, eerst Daphne en nu Arco, fantastisch. Fijn dat je je nu weer met wat leuke dingen bezig kan houden, maar zorg wel goed voor je zelf, neem niet te veel hooi op je vork. Ik hoop je gauw weer te zien. Heel veel liefs, Yvonne B.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha skatje!
  Zeker voor jou geldt: een goed begin van 2011. Wat geweldig allemaal weer.

  Maar lieverd, pas op voor je grootste valkuil: te veel afspraken in een te korte tijd. Neem jezelf en zeker ook je gezin in acht en geniet van een leven zonder ziekenhuisrimte!

  KANJERRRRRRRRRRRRRRRRRRr

  Liefs,
  Iris en haar kerels

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Hettie en Arco,
  Heerlijk om positieve dingen te lezen over jullie!
  Vanochtend vertelde Maris mij dat er nog meer positief nieuws is,namelijk dat de tumoren echt kleiner zijn geworden of onzichtbaar! Dat is toch wel het ultieme doel waarvoor jullie dit hele traject afleggen! Ja Hettie, als ik dan hierboven lees dat bij een enkeling de tumor kleiner wordt!
  Ik vind het echt geweldig nieuws naast je groeiende haar! Over een tijdje zul je de wind weer door je haar voelen.
  Nu hoop ik nog dat de vermoeidheid minder wordt voor je, zodat je meer energie zult hebben om die dingen te kunnen doen waar je zoveel van houdt.
  Veel liefs van ons allen, namens Astrid

  BeantwoordenVerwijderen