Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

woensdag 5 januari 2011

Het eerste bericht in 2011!

Allereerst wil ik iedereen alle goeds wensen voor 2011!! Dat het in alle opzichten maar een heel mooi jaar mag worden.

Het is alweer bijna een maand geleden dat ik een bericht heb geplaatst op mijn weblog. Niet omdat ik niet genoeg te melden had, integendeel. Ik zal het in grote lijnen proberen terug te halen.

De weken voor de vakantie was ik gestart met de hoge dosering van de Parp-tabletten.
Het waren lichamelijk en ook geestelijk pittige weken. Ik was vaak erg moe, behoorlijk misselijk en de tranen zaten regelmatig hoog. Ik had zo weinig energie dat ik bijna alle afspraken af heb moeten zeggen. De laatste week voor de kerstvakantie ben ik gelukkig wel even in de klas van Mark geweest bij het kerstdiner en bij de kerstborrel op school. Was erg fijn om hier even bij te kunnen zijn. Deze moeheid zou dus door de Parp-remmers kunnen komen en mogelijk speelde er ook een griepje mee(?). Bij de controle in het ziekenhuis, de dinsdag voor kerst, heeft de nurse-practitioner even met de oncoloog overlegd. Ze kwamen tot de conclusie dat het gezien de klachten beter zou zijn als ik 2 weken zou stoppen met de Parp-remmers, ondanks mijn bloedwaarden die goed genoeg waren om door te gaan. Afgesproken werd dat bij de volgende afspraak weer opnieuw bekeken zou worden hoe het ervoor stond. Dat was dus gisteren.
Ik heb me de afgelopen weken in de kerstvakantie gelukkig een stuk beter gevoeld.
In de eerste week hebben de kinderen een aantal logeerpartijtjes gehad. De kinderen hebben volop van de sneeuw genoten, o.a. heerlijk met kleine sleetjes van de heuvels bij de skibaan afgegleden. Arco en ik hebben ook een wandeling in het bos gemaakt, het was echt of het landschap betoverd was, alles was wit en er stond geen zuchtje wind, het was in één woord prachtig! De beide kerstdagen hebben we met familie gevierd, dat was erg waardevol en erg geslaagd.

Tussen kerst en oud en nieuw hebben we met ons viertjes een midweekje in een erg gezellig huisje van Landal gezeten bij het Zuidlaardermeer. Je kon vanuit je huisje zo het ijs op lopen richting het meer. Je waande je net in een wintersportgebied.


Er werd in die week ook een toertocht geschaatst op het meer, was erg sfeervol, met terrasjes op het ijs waar je lekker erwtensoep en chocomelk kon krijgen.


De kinderen hebben ook geschaatst en Arco en ik ook de laatste dag. Toen waren ook Annemieke (Arco's zus), Jan Pieter en Emma op bezoek. Bij mij was er meer sprake van proberen overeind te blijven, dan van echt schaatsen. Ik had behoorlijk kramp en het voelde nogal wankel aan na een aantal maanden niets doen en ziek zijn van chemo's. Maar ik heb er toch op gestaan, dat vond ik toch een beetje een overwinning!Verder zijn we nog in Groningen geweest en hebben we de kerstpakketten van de afgelopen twee jaar van mijn werk opgemaakt, te weten twee 'groene pluimen'. We hadden gekozen voor een High Tea vlakbij Groningen. De kok had er echt op staan zweten, want we keken onze ogen uit toen de verschillende etagères werden binnengebracht, overvol met de meest lekkere dingen.

Ook zijn we in het gevangenismuseum geweest in Veenhuizen. En daarnaast hebben we vooral heerlijk uitgeslapen, spelletjes gedaan, weer gepuzzeld(!), filmpjes gekeken, kortom heerlijk van en met elkaar genoten.
Op oudjaarsdag reden we weer richting huis en hebben we 's avonds Oud&Nieuw gevierd bij Mariska, Robert, Rosa en Sara, met de gezinnen van Ciska en Marloes uit Parijs en het gezin van Astrid (de zus van Maris). Dus het was weer een huis vol, het is bijna een traditie aan het worden. Het was een erg gezellige avond en ik voelde me gelukkig goed. Natuurlijk is alles in mijn leven anders, dus ook zo'n avond, alles staat in een ander licht. Maar gelukkig lukte het me goed om gevoelens en gedachten hierover als het ware te parkeren en echt bewust van de avond te genieten.

Maar gisteren was dus weer de controledag in het Daniël den Hoed. Mijn bloedwaarden waren nog weer verder verbeterd en er werd mij gevraagd of ik het weer zag zitten om verder te gaan met de Parptabletten. Aan de ene kant wilde ik daar zo snel mogelijk weer mee beginnen, omdat ik me dan toch beter beschermd voel. Aan de andere kant wil ik me ook graag zo blijven voelen zoals nu en liefst natuurlijk nog wat beter (met een betere conditie en zonder pijnklachten en zo). Ik heb besloten toch nog een keer de hoge dosering van 800 mg. Parp per dag te proberen. De komende weken wordt er weer in de gaten gehouden wat de effecten zijn. (Wanneer er toch te veel bijwerkingen zijn wordt de dosering gehalveerd). Maandag 17 januari wordt er weer een ct-scan gemaakt, wat natuurlijk erg spannend is. Wanneer er dan uitkomt dat de tumoren niet groter zijn geworden en ik me goed genoeg voel met de Parp, dan kan ik ermee doorgaan. In dat geval hoef ik pas 6 weken later terug te komen voor controle.
Wat een heerlijk idee, na ruim een half jaar ziekenhuis in en ziekenhuis uit.

In mijn vorige bericht heb ik gewezen op de sponsoractie bij Daphne op school voor het KWF. Daarvoor heeft zij 17 december jl. gezwommen, in totaal 21 baantjes.
Toen leek het me leuk wanneer een aantal mensen haar zou sponsoren. Maar er is boven verwachting veel gereageerd! Een ongelooflijk groot aantal mensen heeft een vaak royale bijdrage geleverd. Dit heeft tot een waanzinnig groot eindbedrag geleid.
Daphne heeft maar liefst 1.465,- Euro opgehaald!!!!!!!!!!!!!!!! Dit is echt een geweldig resultaat en de belangstelling heeft Daphne en ons allemaal erg goed gedaan. Dus namens Daphne, ons allemaal en de Stichting Alpe d'HuZes ontzettend bedankt voor jullie steun, dit is echt hartverwarmend!! De klas die het meeste sponsorgeld ophaalt, krijgt taart getrakteerd. Jullie begrijpen wel welke klas die taart krijgt... Voor Daphne zijn dit echt positieve ervaringen in een moeilijke tijd.

Ik begon dit bericht met goede wensen voor het komende jaar. Ik wil dit bericht afsluiten met prachtige wensen die stonden op een kaart die ik vandaag kreeg.
Deze woorden wil ik graag doorgeven en hoop dat ze je net zo raken als dat ze mij deden.


Ik wens je....

Ik wens je geen rijkdom en vele talenten,
ik wens je een leven van tijd en momenten.
Momenten van vreugde, momenten heel stil
en tijd om te zien wat je ziel van je wil.

Ik wens je de tijd om te doen en te denken,
niet alleen voor jezelf, maar ook om te schenken.
Ik wens je de tijd, niet voor haasten en rennen,
maar tijd om je blijdschap en rust opnieuw te herkennen.

Ik wens je de tijd, niet om leeg te verdrijven,
ik wens dat veel tijd je nog over mag blijven.
Als tijd voor verwondering en tijd voor verblijden,
in plaats van de tijd op de klok zien verglijden.

Ik wens je de tijd om naar sterren te grijpen,
en tijd om te groeien en tijd om te rijpen.
Ik wens je de tijd om weer te hopen, te minnen,
geen tijd te verliezen, maar tijd te gewinnen.

Ik wens je de tijd toe jezelf te ontwaren,
elk uur, elke dag als geluk te ervaren.
Ik wens je de tijd ook om schuld te vergeven,
ik wens je jouw tijd toe, tijd om te leven...Veel liefs,

Hettie

9 opmerkingen:

 1. Lieve Hettie,
  Wat fijn dat jullie zo genoten hebben van de vakantie! Wat maken jullie toch veel mooie momenten mee met elkaar ondanks alle omstandigheden.
  Jammer dat ik je niet op de kerstborrel heb kunnen zien, maar was na het kerstdiner ziek naar huis gegaan. Hopelijk zie ik je binnenkort een keertje.
  Veel sterkte de 17e en ik denk veel aan je.

  Liefs en groetjes,
  Moniek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Hettie,

  wat een prachtig gedicht!
  Ik vind het fijn om te lezen dat je zoveel leuke dingen hebt gedaan in de vakantie. Knap hoor, ondanks dat je zo moe bent.
  Wat was het mooi hé, die sneeuw. Ik heb er ook echt van genoten, dan is een boswandeling extra mooi.
  Spannend die ct-scan, veel sterkte daarbij.

  Wat een mooi bedrag! Geweldig voor Daphne. Leuk dat ze dan een taart krijgen, laat Daphne maar een extra groot stuk nemen:)
  Abdel staat nu in mijn lokaal: je moet de groeten hebben.

  Ik hoop je ook binnenkort weer te zien.
  Ik denk aan je.

  liefs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Hettie,

  Wat een onwijs mooi gedicht!
  Super leuk om wat foto´s van jullie vakantie te zien. Heerlijk even een andere omgeving met je gezin.

  Begreep van Arco wat er vanavond gegeten gaat worden. Klonk goed, dus smakelijk.

  Heel veel liefs,
  Mendy xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve schat,

  Je weet de mensen wel tranen in hun ogen te geven (van ontroering). Ten eerste omdat jullie zo lekker genoten hebben in jullie vakantieweekje en je ontzettend mooi geschreven verhaal en dan nog dat gedicht. Pfff, moeilijk droog te houden...

  Wijffie, ik zie je gezellig morgen, kletsen we weer eens effe goed bij.

  En Daphne: JE BENT EEN KANJER!!!!!!!!!!!!!!!

  Liefs,
  Iris (en haar mannen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Hettie,
  Ik vind het ook een prachtig gedicht!
  En wat een leuke foto's. Fijn om te zien hoe leuk jullie het gehad hebben.
  Het was weer heel fijn om met jullie oud en nieuw te vieren.Een ander gevoel en ook weer niet. Wat heeft Daphne een super bedrag opgehaald.We zien jullie gauw weer.
  Veel liefs van Robert, Mariska,Sara en rosa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Het,

  Dit is een mooi gedicht om op de wc te hangen. (Dat klinkt misschien raar, realiseer ik me nu, want daar hangt ook heel ander papier!) Daar hangen bij mij vaak tekstjes en plaatjes die je bij de zaken houden waar het werkelijk om gaat in het leven en waar we zo vaak zo snel aan voorbij hollen.
  En van één ding ben je dan zeker, je ziet ze in elk geval één keer per dag. Hoe druk en bezig je ook bent.

  Eigenlijk doe jij dat ook met je ware verhalen. Je laat zo heel mooi zien waar het werkelijk om gaat!

  Alle goeds voor maandag,ik denk aan jullie.

  Liefs, Hettie van Aart.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Hettie,

  Mijn plan was om je veel eerder te mailen want ik vond je er fantastisch uitzien op oudjaarsavond. Ook je houding was eigenlijk als vanouds, je bent gewoon ongelooflijk. Mijn bewondering voor jou blijft maar groeien. En met z'n viertjes zijn jullie echt bezig om zoveel mogelijk te genieten, ook dat was duidelijk. Petje af voor allemaal ! Dikke knuffel,
  Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Hettie,

  Je wist me zeker te raken met dat gedicht.....wat ontzettend mooi en herkenbaar! En dan je verhaal erbij van hoe jullie de feestdagen hebben doorgemaakt....fantastisch! Moet wel een traantje wegpinken hoor....
  Wat heb ik toch een bewondering voor jullie allemaal!
  Blijf die positieve instelling volhouden hoor! Valt niet altijd mee, dat weet ik wel, dus we gaan er maandag weer he?! Heel veel succes, we denken aan je!!
  Daphne, toppie hoor, wat een prestatie!

  Veel liefs,
  Manuela (en natuurlijk ook de rest)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Hettie,

  Heel veel succes morgen, we duimen voor je en denken aan je.

  En Daphne, heel goed gedaan!

  groetjes, Patrice

  BeantwoordenVerwijderen