Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

zaterdag 11 december 2010

Gestart met de Parp-remmers. En sponsors gevraagd voor Daphne (zie onderaan dit bericht).

Afgelopen dinsdag bleek dat mijn bloed weer dusdanig was hersteld dat ik mocht beginnen met de Parp-remmers. Goed nieuws, maar omdat ik me nog vrij zwak voelde ben ik er woensdag mee begonnen. Eigenlijk wil ik wel eerst even tijd om helemaal te herstellen en op krachten te komen, maar dat is niet echt wijsheid.
Ik merk dat ik vrij moe ben en vaak een misselijk gevoel heb. Lastig om te beoordelen wat er door de Parp-tabletten wordt veroorzaakt. Twee keer per dag slik ik 8 capsules van 50 mg., dus dat is niet niks. Maar als het zijn werk maar doet!! Afgelopen week merkte ik dat de emoties vrij hoog zaten. Vanaf juli zijn we als het ware doorgedenderd van het ene ingrijpende naar het volgende ingrijpende. Ook toen was er vaak besef van de situatie, maar ik moest vooral mee in de stroom en proberen de klappen op te vangen.
Als het goed is komt er nu een relatief rustiger periode aan, maar het besef is nu ook zo groot dat ik deze periode niet af kan sluiten. Deze ziekte grijpt in in alle facetten van je leven. Ook mijn baan kan ik niet meer oppakken als voorheen. Natuurlijk ben ik meer dan welkom om weer iets te komen doen, maar dat voelt toch echt wel anders. Wie had dit nog niet zo lang geleden kunnen denken dat mijn leven zo'n wending zou krijgen. Ik had me helemaal gestort op mijn RT-studie en ben weer in het onderwijs gaan werken en had echt het gevoel hier helemaal op mijn plek te zijn. De bedoeling was eerder om mijn uren uit te gaan breiden.
Gelukkig mocht Desiré ook verder met de Parp-remmers, alleen moest zij nog een weekje wachten met starten. Dus we blijven elkaar nog op de dinsdagen zien in het Daniël den Hoed. Voorlopig moet ik nog wekelijks voor controle naar Rotterdam en 17 januari wordt er weer een CT-scan gemaakt. Wanneer dan blijkt dat de Parp-remmers goed werken dan worden de controles eens in de 6 weken en de ct-scans eens in de 3 maanden.

En natuurlijk waren er ook weer de leuke dingen.
Vorig weekend hebben we met pa en Lia hier Sinterklaas gevierd. Dit keer geen surprises, maar we hebben het Sinterklaasspel gespeeld. Iedereen had 6 kadootjes gekocht en met een dobbelsteen en opdrachtkaartjes wisselden deze steeds van eigenaar. Met veel hilarische momenten was het erg gezellig!!
En afgelopen vrijdag ben ik erg verrast. Leonie was hier, zoals meestal op de vrijdag, en wilde me mee uit lunchen nemen. Ze wist een nieuw restaurant in het stadje en ze wist de weg vanaf het poppenhuiswinkeltje, zei ze. Hier aangekomen had ze wel erg veel interesse in de etalage van dit winkeltje, maar ik gaf aan dat het op vrijdag gesloten was. Tot Iris plotseling de deur opendoet, ze zei dat ze een dagje extra werkte. Ik loop nietsvermoedend mee naar binnen en ook mee naar beneden naar het museumgedeelte, waar ik nog nooit geweest was. Tot mijn grote verbazing zaten daar in het souterrain muisstil aan tafel familie en vriendinnen op mij te wachten! Iris had het initiatief genomen om een high tea te organiseren als verrassing. En of het een verrassing was!! Het was overheerlijk, supergezellig, ontzettend sfeervol en ik ben erg verwend. Iedereen vertelde anekdotes die ze met mij hadden beleefd en hadden een kadootje gekocht. Met vooral een lach en af en toe een traan hebben we een geweldige middag meegemaakt. Dus je kunt je wel voorstellen dat ik nog volop nageniet. (Ik zal er binnenkort nog foto's van bijplaatsen).

Dan heb ik nog het volgende waar ik graag de aandacht voor wil vragen. Daphne gaat komende vrijdag, 17 december, met alle brugklassen 'sponsorzwemmen tegen kanker'.
Het initiatief komt van de stichting 'Alpe d'HuZes'. (Lees eventueel meer op www.opgevenisgeenoptie.nl). Het sponsorgeld dat die dag bij elkaar wordt gezwommen gaat 100 % via deze organisatie naar KWF kankerbestrijding. Dit blog leek me een goede plek om dit extra onder de aandacht te brengen en om voor Daphne extra sponsors te zoeken. Dus de vraag is of u/je Daphne zou willen sponsoren, echt ieder bedrag is welkom! Daphne heeft speciaal hiervoor een email-adres geopend, te weten; daphnesponsorzwemmen@hotmail.com . Mocht je willen sponsoren dan kun je een mailtje sturen naar dit email-adres. Je kunt aangeven of je een vast totaalbedrag wilt sponsoren of een bedrag per baantje (de leerlingen zwemmen een half uur). Na vrijdag zullen we de mensen die gereageerd hebben een mail terugsturen, met daarin het aantal baantjes (indien nodig) en het bankrekeningnummer waarop het bedrag kan woren overgemaakt. En nogmaals; ieder bedrag is meer dan welkom. Voor Daphne is dit een onderwerp dat helaas heel dichtbij staat, maar op deze manier kan zij er een positieve bijdrage aan geven. Dus alvast namens Daphne en de stichting Alpe d'HuZes heel erg bedankt voor uw bijdrage!!!


Tot het volgende bericht!!

Veel liefs,

Hettie

12 opmerkingen:

 1. Lieve Hettie (en familie),
  Ondanks dat ik niet altijd iets van mij heb laten horen, zijn mijn gedachten altijd bij jullie geweest en heb ik je blog altijd met veel respect gelezen. Ik kan niet anders zeggen, dan dat ik super trots op jou en je familie ben! Woorden schieten dan ook tekort.... Ik vind je een toppertje en ik wens jou en je familie dan ook alle goeds en we wensen voor jullie voor 2011 een jaar vol goede gezondheid!
  Lieve groetjes, Marjolijn Post (en de mannen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zo tante!
  Ik weet niet of mijn smsjes aankomen vanaf het eiland???
  Wel super vet zo een surprise, gewoon 2x sinterklaas gevierd dus!
  Heftig hoor die medicijnen, zal zo even opzoeken wat ze inhouden!
  Dikke kus sterkte en liefs vanuit Curaçao!
  Collin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Topper,

  Wat een mooie woorden weer.
  Heerlijk om afgelopen vrijdag door allemaal lieve mensen te worden verrast! Heel fijn om samen te zijn, en te kunnen lachen en huilen. Zelf geniet ik nog na van anderhalve week geleden in IJsselstein, was heel gezellig.
  17 januari krijg je te horen dat je om de 6 weken naar het ziekenhuis moet, daar gaan we voor!!!

  Dikke knuffel xx,
  Mendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Hettie,

  Wat een leuke verrassing heb je gekregen......kan me voorstellen dat die dag een heel bijzonder plekje in je gedachten heeft gekregen. Dit zijn de mooie dingen, de pareltjes die je krijgt. Fijn dat je zulke warme mensen om je heen hebt.
  En natuurlijk is die andere kant er ook , van de fysieke klachten en de heftigheid van het proces waar jullie in zitten.
  Wat mooi dat Daphne dit project doet en op die manier ook weer bijdrage levert aan kankerbestrijding.
  Wens jullie hele goede decemberdagen samen toe.

  Liefs van Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hettie,
  Fijn om je weer te lezen en we hopen dat je langzaam maar zeker weer wat vooruit gaat. Ik kijk uit naar ons weerzien over 11dgn.En hoeveel baantjes zijn het geworden voor Daphne ? Super dat ze hieraan meedoet. Wil je me het rekeningnummer van haar project doormailen. Veel groetjes aan jullie viertjes, Marloes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Hettie,

  Door alle ellende heen gelukkig ook mooie momenten waar je van geniet. Het bericht van de sponsoractie van Daphne las ik te laat, maar heb haar alsnog een mail gestuurd om mee te doen. Ik probeer je te bellen, maar dat lukt tot nu toe nog niet. Succes met de PARP-remmers en fijne feestdagen toegewenst met je gezin.

  heel veel liefs,
  Frank, Irma en de kids

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Hettie, Arco
  Daphne en Marc,

  We wensen jullie hele fijne warme en liefdevolle kerstdagen
  en blijf ook in 2011 net zo positief, sterk en dapper zoals jullie ook de afgelopen tijd waren!!
  Geniet van alle mooie momenten!

  Veel liefs,
  Peter, Manuela
  Marit en Lennard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Hettie en familie,

  Ben blij al die positieve berichten te lezen en ben vol bewondering hoe jullie je door deze moeilijke periode heen slaan. Ik wens jullie voor 2011 alle goeds en hoop dat er nog veel positieve berichten mogen volgen.

  Veel liefs,
  Ninette Gathier

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Hettie, Arco, Daphne en Mark
  Morgen om 10 uur gaan de oliebollen en appelflappen de olie in!
  Gezellig dat we elkaar allemaal weer bij Maris en Robert ontmoeten. Wij hebben er zin in.
  Als jullie dit lezen hoop ik dat jullie fijne dagen met het gezin hebben gehad en hebben kunnen genieten van de winterse sneew- en ijspret.
  Tot morgen , liefs van Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Hettie, Arco, Daphne en Mark.

  Wij wensen jullie voor 2011 heel veel mooie momenten. Dat het jullie ook in dit nieuwe jaar maar weer mag lukken om met elkaar te genieten van de kleine dingen die vaak zo waardevol zijn.

  Veel liefs van Ko, Edith, Victor en Arthur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey lekkerding,

  Ik wil jullie even via deze weg een goed en vooral mooi 2011 wensen, met veel goed nieuws over en voor jou...lekkerding!!

  Hopelijk zie ik je snel weer...kunnen we weer even knuffelen.

  Dikke kus en dikke knuffel

  Conny Anderson

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Hettie,

  We wensen jullie een positief jaar!
  Geniet van elkaar en de vrienden en familie om jullie heen.

  Helaas was ook ik te laat om Daphne te sponsoren. Maar gelukkig kennen we nog een paar kanjers die in juni Alpe d'Huzes een aantal keer willen rijden en die we zullen sponsoren. Dan komt het geld alsnog op de juiste plek.

  groetjes en hopelijk tot snel,
  Patrice

  BeantwoordenVerwijderen