Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

vrijdag 25 oktober 2013

Ik ben al even weer thuis.

Lieve allemaal,

De hele week ben ik al van plan even iets op mijn blog te zetten. Door beperkte energie blijft dit steeds liggen. Dus even maar heel kort een laatste update. Ik hou het even bij wat feiten, dat lijkt waarschijnlijk soms wat zakelijk. Maar de emotionele kant, de impact voor het gezin, alle gevolgen die mijn ziekte (en behandeling) heeft en zoveel vlakken waar het op doorwerkt en waar je ook nog mee moet dealen, het is te veel en te groot om te benoemen. Niet bij benadering kan ik hier beschrijven hoe overweldigend alles is, hoe voor iedereen hier de rek er zo uit kan zijn, hoe pijnlijk, hoe angstig, hoe machteloos, hoe verdrietig, en hoe onderuit je je kunt voelen (Lichamelijk en geestelijk, het werkt allemaal op elkaar in. En hoe moeilijk is het alles te trekken als je echt volledig onderuit bent gegaan door een chemo en alle medicatie die daarbij hoort.)

Maar ik ben vanaf  vorige week vrijdag weer thuis en beetje bij beetje komt de energie weer wat terug en krabbel ik wat op. Het is nu belangrijk dat ik weer genoeg herstel en op krachten kom voor de chemo van volgende week donderdag. Woensdag gaan we eerst naar de oncoloog, o.a. om te kijken of mijn bloedwaarden voldoende hersteld zijn voor de chemo.

Weet dat ik, ondanks dat ik vaak nauwelijks kan reageren, ik/we veel steun ervaar/ervaren van alle lieve aandacht, in de vorm van kaartjes, berichtjes, mailtjes, appjes, bloemen, hulp (in de vorm van maaltijden, strijken, boodschappen, kinderen extra opvangen etc.) etc. Ik blijf jullie daarvoor bedanken!!

Heel veel liefs en een dikke kus,

Hettie

13 opmerkingen:

 1. Wat moeten jullie toch veel doorstaan... Wat kan het leven toch soms oneerlijk zijn! Ik wens jou/jullie heel veel sterkte en kracht toe! Denk aan je...
  Liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I
  Ik kan niet anders zeggen: Heel Heel veel sterkte Ik bewonder je moed.
  Moeder van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben helemaal ontroerd door je bericht. Lieve schat, als ik maar íets van alle pijn en ellende weg zou kunnen nemen deed ik het. Ik kom net thuis met een paar jurkjes uit de uitverkoop. Bij mee, natuurlijk. Maar als ik jouw bericht dan weer lees weet ik dat dat alleen maar fijn is bij de gratie van een goede gezondheid. En dat ik dat te vaak voor lief neem. Ik leer hier dus van en realiseer me des te meer dat een goede gezondheid géén vanzelfsprekendheid is. Dank. En alle sterkte. Hoe loos die woorden ook zijn toch heel erg gemeend. Dikke kus voor jou en jullie van Janine en ook namens Koos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je weer thuis bent, Hettie. Dat is toch de beste plek om met je gezin te zijn. Ik hoop dat je genoeg op krachten komt voor de volgende ronde. En natuurlijk hoop ik op een goed effect van deze chemo. Welke kuur krijg je?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieverd, dat je de energie kunt opbrengen om toch achter de computer kunt kruipen om ons op de hoogte te houden van jouw wel en wee, vind ik al bewonderenswaardig. Ik wens je heel veel sterkte voor nu, maar zeker ook voor a.s. donderdag. Ik hoef jou niets te vertellen over alle bijwerkingen, maar je nagels krijgen ook een flinke klap en dat kan er voor zorgen dat je je handen ook slecht kan gebruiken. Elke dag nagelverharder erop kan ervoor zorgen dat dat stuk ellende met 80% afneemt na de chemo. Ik realiseer mij dat er veel meer bijwerkingen zijn, maar elk stukje verlichting is een beetje welkom. Hettie, je bent een nachtmens en ik stuur je al mijn respect en warmte. X Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Hettie, wat bewonder ik je/jullie doorzettingsvermogen, ondanks alle ellende die je over je heen krijgt. Ik wens je/jullie heel erg veel sterkte en kracht toe in deze oneerlijke en onzekere strijd. Heel veel liefs van Anita en natuurlijk René, Larissa en Milan xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Hettie wat ben je toch steeds weer te bewonderen. Hoe je dit alles doorstaat en de moeite neemt dit op te schrijven. Ongelooflijk en diepe respect. Veel sterkte samen met je gezin met het op krachten komen voor donderdag en natuurlijk met de volgende kuur. Denk aan je. Liefs Lucia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat moet ik zeggen, Hetty? Je woorden komen diep binnen en toch kan niemand die gezond is echt voelen wat dit voor een mens betekent. Ook voor Arco en de kinderen moet dit heel zwaar en angstig zijn. Naast je eigen ziekzijn, moet je ook dat aanzien en dat lijkt me haast niet te doen.
  Lieve Hetty, dank voor je bericht, dat je daar de moeite voor neemt, ondanks je afgenomen energie. Probeer aan te sterken voor de volgende chemo. Ik denk aan jou, aan Arco en de kinderen.
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedoel uiteraard prachtmens ipv nachtmens. Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat moet ik hier nog aan toevoegen..?
  Ik wil alleen mijn bewondering voor jullie uitspreken en heel veel sterkte en kracht toewensen!!
  Lieve Hettie, ik hoop dat je weer een klein beetje aangesterkt bent en je je bij de volgende chemo minder beroerd zal voelen! Succes meid, ik denk aan jullie!
  Liefs, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Hettie,Ook al ken ik je alleen maar van de dansuitvoeringen..met tranen over mijn wangen lees ik iedere keer je mailtjes..Wat bewonder ik jou kracht en moed..en je dan ook nog verontschuldigen dat je niet vaak iets schrijft..Ik denk dat iedereen hier wel begrijpt dat de impact voor jullie gezien onbeschrijfelijk groot is en bijna niet te bevatten is.Ik wens je dan ook alle kracht en moed weer toe voor de volgende behandeling en natuurlijk ook voor je lieve man en geweldige kinderen!!! XX van Monica de zus van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hoi hettie,ik ben Wilma Vermeij je oud klasgenootje van de bavo.Je zal wel denken wat doet zij nu hier,maar door de reunie van 10 november heb ik te horen gekregen van Marini wat er met jou aan de hand was.Ik ben hier van geschrokken en ook dat je er misschien niet bij kunt zijn is toch wel sneu.Wat is het leven toch oneerlijk he'.Ik wilde je wel even heel veel sterkte toewensen voor de komende tijd .vr gr Wilma.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Hettie

  Ik hoop dat je de chemo goed doorstaan heb. Ik vond het fijn dat je bij me op bezoek kwam. Ik ben nu in hospice Wilnis, een beetje stil maar een mooie plek om bij te komen. Mijn verbinding met internet/laptop lukt hier niet zo, dus ik reageer via je blog. Hou je goed, doe ik ook. Hopelijk tot heel gauw, Ik laat nog even weten als de chemo is aangeslagen dat ik dan op 19 november voor de 3e chemo in het UMC lig.

  lieve groet

  Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen