Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

donderdag 3 oktober 2013

Slechte uitslag

Nog verslagen/verdoofd van de uitslag van de scan probeer ik toch kort even wat op het blog te zetten.

De uitslag was slecht. Duidelijk is geworden dat er op meerdere plekken uitzaaiingen zichtbaar zijn. De lever was bekend, daarnaast was er nu ook één plek zichtbaar onder de rechteroksel, één bij het linkersleutelbeen, één in het rechterheupgewricht en een aantal in klieren rondom de aorta in de bovenbuik. De tumor in de lever was ook weer een stuk vergroot, waardoor de lever duwt tegen de maag en de darmen. De toenemende klachten in mijn buik worden o.a. verklaard doordat mijn maag hierdoor steeds meer in de verdrukking komt en alles minder gaat functioneren.
Lokaal behandelen van de lever met de holmiumbolletjes is geen optie meer....
Uit bloedonderzoek blijkt dat mijn leverwaarden nog wel goed zijn. Eigenlijk is de enige optie voor een behandeling nu nog een chemo....... De optie waar ik steeds heel hard voor weg wilde rennen, omdat hij zo ingrijpend is en je een fase inkomt waar je niet in wilt komen......
In deze levensfase, met een relatief jong gezin waar je zolang mogelijk bij wilt blijven, is niets meer doen ook onverteerbaar.
Maandag staat een gesprek gepland bij de oncoloog in het UMCU om te kijken hoe nu verder. Voel duidelijk (door de toenemende klachten) dat er snel iets moet gaan gebeuren waarvan je effect kan verwachten. Daarom is de onzekere behandeling met de andere studie (Lee011) nu eigenlijk ook uit beeld.

Kortom een niet te behappen verhaal. There is no way out and no way back. De weg die voor ons ligt is te heftig...

Bedankt voor de lieve hulp en reacties op veel verschillende manieren.

Veel liefs,

Hettie14 opmerkingen:

 1. Lieve Hettie en Arco, wat een vreselijk heftig nieuws en wat een onmacht.

  Weet even niet wat ik moet schrijven, maar denk veel aan jullie.

  Warme knuffel Corinne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verslagen en geen woorden meer om te zeggen. Ik wist het natuurlijk vanmiddag al en heb me door de winkel heen gewurmd, wat een ellende en verdriet! Lieve vriendjes, laat ons weten wanneer we wat voor jullie kunnen betekenen. In gedachten zijn we zeker bij jullie! Dikke knuffel, iris en de mannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik ben even stil. Wat vind ik het oneerlijk dat jullie toch steeds van die harde klappen krijgen.... Onwijs en oneindig veel sterkte met elkaar. Een hele hele stevige knuffel van Asje en Jean-Paul en natuurlijk ook van Koen en Sven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeker tien minuten zit ik nu achter de computer dit nieuws te verwerken. Ik wil zoveel woorden zeggen, maar weet niet hoe het moet. Verslagen, boos, verdrietig....Lieve Hettie, ik denk aan jou en je gezin. Liefs, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och lieve Hettie, pfff wat verschrikkelijk is dit! Ook ik ben er stil van... Wat een onmacht, wat een verdriet...
  Heel veel sterkte en kracht!

  Liefs, William, Anita, Danique en Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Hettie,
  Wat is het moeilijk woorden te vinden. We houden van jullie. Liefs Robert, Mariska, Sara en Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Hettie,
  Net terug van mijn werk, gelijk even op je blog gekeken......weet niet wat ik moet zeggen...tranen springen in m'n ogen...wat is dit zwaar voor jullie!! Heel veel sterkte, we denken aan jullie!!
  Liefs, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel sterkte met de keuzes die je nu moet maken, Hettie. Ik vind het heel erg voor je dat de uitslag zo tegenviel, juist omdat je zoveel van lokale behandeling had verwacht.

  Ik weet niet of relatief lichte chemo's zoals Xeloda of CMF nog een optie voor je zijn. Beide heb ik gekregen toen mijn zoon heel klein was. Ze hadden goed effect op mijn leveruitzaaiingen en ik kon er goed op functioneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een vreselijk nieuws. Ik voel me verslagen en vreselijk verdrietig.
  Ik weet even niet wat ik moet zeggen.
  Weet dat de deur altijd voor jullie open staat!
  Heel veel liefs en sterkte, ben in gedachte bij jullie!
  Yvonne B.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lees net je blog en lees het vreselijke nieuws dat jullie hebben gekregen. Ik wens jullie heel sterkte en kracht toe en weet dat ik aan je denk.
  Liefs, Karin (en Sander)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze slechte uitslag is je zó niet gegund. De tranen prikken, ook na het lezen van alle lieve reacties hier. Hoop dat je al je kracht kunt verzamelen om deze uitdaging samen met Arco en de kinderen weer het hoofd te bieden. Alle liefs uit Sint Maarten Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Hettie,
  Wat een vreselijk nieuws. En wat oneindig verdrietig en om wanhopig van te worden na alles wat je gedaan hebt.
  Ik denk heel veel aan je, jullie en wens je veel sterkte.
  Liefs,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieverd, ik heb 1,5 week je blog niet gelezen en log nu net in op mijn werk. Ik kan mijn tranen niet inhouden en zou het liefst nu naar huis gaan. Meid, wat wordt er veel van jou en je gezin gevraagd. Wat voor woorden van troost ik je ook wil geven, ik krijg het er niet uit, omdat dit zo ongelooflijk shit is. Het enige dat ik je kan zeggen is: heeeeel veeeel kracht gewenst voor de tijd die nu komen gaat. Ik zou willen dat al je vrienden en kennissen een stukje van je konden overnemen, zodat we met zn allen jouw pijn en angst konden verlichten, maar helaas........... Lieverd, je bent 24 uur in mijn gedachten. Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bovenstaand bericht was van mij, vergeet door alles gewoon mijn naam eronder te zetten. Corina

  BeantwoordenVerwijderen