Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

donderdag 27 februari 2014

Opnieuw forse tegenslag

Geschreven door Arco. Helaas is Hettie wederom geconfronteerd met een forse tegenslag. Afgelopen zondag heeft zij met het uitstappen uit het bad een stuk van haar heup/bekken gebroken (de artsen noemen dit een trochanter minor fractuur). Zij kon vervolgens nauwelijks meer staan en had heel veel pijn. Afgelopen maandag is de huisarts geweest die ons direct heeft doorverwezen naar het ziekenhuis voor het maken van foto's. Op de foto was duidelijk het afgescheurde, gebroken stuk bot te zien en daarnaast ook nog een forse tumor in het bot (forse lytische leasie in femur met risico op fractuur). Hettie mag nu het been niet meer belasten aangezien er een grote kans is op nog een grotere breuk ivm de aanwezigheid van tumorweefsel. Als dat zal gebeuren dan  moet er een operatie komen. Het been is gisteren in het ziekenhuis nog bestraald voor pijnvermindering en verkleinen van de tumor. Afgelopen maandag is zij opgenomen in het ziekenhuis en daar ligt zij nu nog. Ze kan evt vandaag of morgen wel naar huis maar dan dient wel de zorg rondom haar (thuiszorg, bed, hulpmiddelen om een beetje te kunen lopen, etc.) geregeld te zijn. Daar gaan we vandaag over in gesprek met het zgn "transferbureau"van het UMCU. De afgelopen dagen heeft Hettie ook bijwerkingen ervaren van de morfine( sufheid, misselijkheid, concentratieverlies, milde verwardheid). Het pijnteam van het UMCU heeft dan ook voorgesteld om een andere vorm van pijnmedicatie te overwegen: de spinaal katheter. Dit is een buisje welke operatief geplaatst wordt in de rug en rechtstreeks pijnmedicatie afgeeft in het ruggemerg. Zij kan dan adhv een pompje zelf de hoeveelheid medicatie bepalen afhankelijk van de pijn. Waarschijnlijk zal dit volgende week plaatsvinden waardoor Hettie weer voor 4-5 dagen opgenomen gaat worden. Daarnaast is de ascites in haar buik binnen 1 week weer flink toegenomen. Dat is ook geen goed nieuws. De artsen stellen daarom ook voor om vandaag nog een drainage uit te voeren om het buikvocht af te voeren.
Al met al volgen de ontwikkelingen zich in een razend tempo op en zijn voor ons bijna niet bij te houden. Tevens is Hettie veel afhankelijker (van directe zorg) geworden. We krijgen bijna niet de tijd om alles een beetje te verwerken. Iedere dag staan wij wel weer voor onverwachte ontwikkelingen mbt de gezondheid van Hettie. Ik vind het superknap hoe zij, ondanks alles, toch nog doorzet en er iets van probeert te maken. Maar het valt niet mee en de ziekte kost Hettie enorm veel energie. Daarnaast is zij nu qua mobiliteit flink beperkt. We hebben het wel vaker uitgesproken maar wij willen iedereen ontzettend bedanken voor de steun die wij ervaren van buren, vrienden, collega's, de schoolleiding van de kinderen, etc in de vorm van bloemen, kaartjes, app-jes, reacties op dit blog, even een boodschap doen, strijkservice etc. Het is niet vanzelfsprekend en wij waarderen dat enorm. Maar wij hebben het wel nodig om, al watertrappelend, ons hoofd boven water te houden. lieve groetjes hettie en arco

19 opmerkingen:

  1. Wat moeten jullie toch een hoop doorstaan. Tegenslag op tegenslag. Knap hoe Hettie zich houdt. Ik kan niet anders dan kracht en beterschap toewensen. Ik ben niet van het geloof maar mijn schietgebedjes zijn voor Hettie. Sterkte. Jolanda (ex-Randstad)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Hettie, Arco, Daphne en Mark, onmenselijk wat er van jullie keer op keer gevraagd wordt. Wij leven gigantisch met jullie mee en kunnen alleen maar al onze liefde jullie richting opsturen. Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Hettie, Arco, Daphne en mark, wat een vreselijke tegenslag hebben jullie weer te verwerken. Ik heb er geen woorden voor, maar ik wil jullie heel veel kracht toewensen.
    Heel , heel veel liefs, Yvonne B.XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Hettie en Arco,
    Onvoorstelbaar veel is het weer,wat jullie te verstouwen krijgen.
    Heel heel veel sterkte en energie/kracht wens ik jullie.alle 4
    Liefs Joke en Cor

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog een extra tegenslag erbij... Wat ontzettend eng dat een bot spontaan breekt.

    Heel veel sterkte gewenst en ik hoop dat met andere medicatie Hetties pijn onder controle komt, zodat jullie aan elkaar kunnen toekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Hettie en Arco,
    God wat voel ik me machteloos zo ver weg wonend in Frankrijk maar dat is het voor jullie natuurlijk nog veel meer. Hettie's lijdensweg is zeer ingrijpend en het enige wat ik jullie samen met de kinderen kan toewensen is ontzettend veel sterkte. Hettie ik denk dagelijks aan je ! Alle liefs Marloes, ook namens Didier.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. maria snijders27 februari, 2014

    Beste Arco,

    Wil je aan Hettie zeggen dat ik elke dag voor haar bid en dat zeker in deze zo moeilijke omstandigheden nog extra voor haar, jou en de kinderen zal doen?
    Veel sterkte!
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve Arco en Hettie, wat een tegenslagen en wat zijn jullie ontzettend sterk samen. Jullie zijn met de kinderen niet uit onze gedachten. Wij bidden voor jullie.
    Liefs van Rob, Astrid en de kinderen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jeetje...wat een tegenslagen weer...heb er geen woorden voor....
    Hopelijk gaat de nieuwe pijnbestrijding gunstiger werken en wordt het allemaal iets dragelijker...
    Er wordt wel heel veel van jullie gevraagd, ik wens jullie allemaal heel veel sterkte bij dit alles!!
    Dikke knuffel, Manuela

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve Hettie en Arco,
    Ondanks alle ellende toch nog denken aan mensen om jullie heen. Mooi en ongelooflijk. Ik weet zeker dat iedereen jullie met veel liefde helpt en ondersteunt zonder dat daar dankwoorden voor nodig zijn. Want wat kun je doen behalve bidden, helpen en liefde geven? Ik heb tranen in mijn ogen bij het lezen van het jullie verhaal. Onmenselijk om door te moeten maken. Wat een pijn, wat een verdriet.....Het enige wat ik zo ver weg kan zeggen is 'sterkte'. Het grootste cliché ook nog. De grootste dikke kussen die er zijn, Janine

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel Heel veel sterkte jullie allemaal. Allemaal denken wij aan jullie. En Arco bedankt weer voor jouw berichtje. (moeder van Anita)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Lieve Hetty en Arco, ik wens jullie ook heel veel sterkte en kracht toe. Wat ontzettend heftig allemaal. Denk aan jullie.
    Liefs, Ninette

    BeantwoordenVerwijderen
  13. lieve allemaal,
    ik sluit mij aan bij alle berichtjes die er geschreven zijn! hoop dat alles snel wat draaglijker wordt voor jullie allen .geef hettie een dikke knuffel
    groetjes van juliette en familie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat erg allemaal....
    Ik hoop dat Hettie's pijn kan worden verlicht en jullie gauw weer samen zijn.
    Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lieve Allemaal,..Stil val ik weer...iedere keer schrik ik weer van het bericht..ppff wat een enorme tegenslag is dit weer..en wat moet Hettie een pijn hebben en dan nog zo positief zijn..Diepe buiging voor haar..Maar ook jou Arco wil ik heel veel kracht toewensen samen met je 2 lieve kinderen..Nogmaals alle kracht en sterkte .Lieve groet van Monica (zus van Anita)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lieve allemaal, heel veel sterkte toegewenst en hopelijk is Hettie nu al weer thuis of komt ze gauw thuis. We denken aan jullie. dikke knuffel, liefs van Carla en Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Lieve allemaal. Wat kan ik nog zeggen? Ik denk veel aan jullie. Ik wens jullie veel kracht en sterkte toe. Veel liefs, Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hopelijk is de spinaal katheter inmiddels geplaatst en is Hettie weer bij jullie thuis. We denken veel aan jullie...als dat toch eens zou helpen!
    Heel veel sterkte.
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het lijken maar zinnen en woorden, maar in werkelijkheid probeer ik jullie mijn bemoedigende gedachten, intense meeleven en zoveel mogelijk positieve energie mee te geven, in de hoop dat het jullie een beetje helpt in deze veel van jullie vragende omstandigheden. Heel veel sterkte & liefs, Jettie

    BeantwoordenVerwijderen