Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

zaterdag 23 oktober 2010

De weken na de vierde chemo

Ik besef me dat het alweer ruim twee weken geleden is dat ik mijn vorige bericht heb geplaatst. In eerste instantie was ik niet in staat om een bericht te plaatsen en vorige week zijn we erop uit geweest. De periode na de chemo lijkt steeds ingrijpender te worden. Ik merk dat de klachten heftiger worden en dat het herstel ook langer duurt. Dus het dal was dit keer m.n. lichamelijk weer dieper; totaal geen energie, pijnlijke gewrichten, tintelingen in mijn vingertoppen, een heel erg opgeblazen buik, her en der pijnklachten. Af en toe weet je je geen raad met je eigen lijf en regelmatig vraag ik me dan af of en hoe dit weer goed/beter kan worden. En dan langzaam maar zeker voel ik weer verbetering en gelukkig op tijd voor de vakantie was ik weer tot meer in staat.

De week vakantie aan zee, bij Kijkduin, was in een woord HEEEEEEEERLIJK!!!!!!!!!!!!!!
Zaterdagmiddag kwamen we aan, en alhoewel Leonie, Mik, Scott en Jill pas dinsdag zouden komen, had Leonie al voor een appeltaart en heerlijke soep gezorgd en Mik kwam ons voorzien van de nodige boodschappen. We voelden ons heel erg verwend! Gelukkig ging ik me steeds beter voelen en heb ik er echt uit kunnen halen wat er in zat en misschien wel meer dan dat. Ik heb extra kunnen genieten van de andere omgeving en de activiteiten na al die tijd weer thuis.
We hebben heerlijk gewandeld langs het strand richting de boulevard van Kijkduin, waar we lekker uit hebben gegeten. Wat is het toch fijn aan zee, ik vind het altijd net of de golven alles van je afspoelen en je nieuwe energie geven. We zijn in het park van Ockenburgh geweest en op de pier van Scheveningen, waar we op een terras op de boulevard nog hebben genoten van een warm najaarszonnetje. We hebben nog veel momenten buiten kunnen zitten en lopen, op een paar regenbuien na hebben we eigenlijk prima weer gehad. Zondagavond hebben we Madurodam bezocht, wat werd afgesloten met een lichtshow. Maandag hebben we Daphne en Mark het Binnenhof laten zien en hebben we nog wat gewinkeld in Den Haag. Het was heel fijn om een aantal dagen met zijn vieren te zijn, zodat we echt even op elkaar waren aangewezen. Daar komt het in het 'gewone' leven, door alle drukke bezigheden, vaak zo weinig van dat het nu extra genieten was.
En het was super gezellig dat Leonie, Mik, Scott en Jill dinsdag erbij kwamen. Wat is het toch waardevol om zo tijd met elkaar door te kunnen brengen. We hebben gekletst, geluierd, gelachen, zijn naar het strand geweest, met zijn allen naar een oefenwedstrijd van Mark geweest tegen Excelsior, met zijn allen een grote puzzel gemaakt (heel verslavend!!). Met de meiden zijn we naar Mary Poppins geweest in het Scheveningentheater, erg leuke spontane actie! Van deze voorstelling zit nog steeds deze zin, van een liedje, in mijn hoofd; 'Alles kan, als jij het laat gebeuren!' Natuurlijk kan ik hierover, zeker gezien mijn situatie, gelijk denken, 'ja maar......', (en natuurlijk gaat dat ook door mijn hoofd), maar ik pak hier liever de krachtige boodschap uit dat je zelf grotendeels verantwoordelijk bent voor je leven en dus ook min of meer een keus hebt hoe je met de dingen die op je pad komen omgaat. En dan moet ik er direct bijzeggen dat wanneer ik me zo slecht voel het veel moeilijker is om er met zo min mogelijk weerstand in te zitten.
Ook zijn we nog naar Delft geweest, nooit geweten dat dit zo'n leuk stadje was! Donderdagavond kwam Mendy, tussen al haar drukke bezigheden door, zelfs nog meeëten. Was erg gezellig!

Vrijdag zat het er alweer op, en omdat we voor 10 uur al het huisje uit moesten, zijn we op de boulevard in Kijkduin gaan ontbijten. Was een leuke afsluiting van een zeer geslaagde week!

Maar dan komt ook onherroepelijk de volgende (5e) chemo weer in zicht. Ik had nog graag even een weekje rust gehad, maar dat zit er niet in. Maandag moet ik voor de CT-scan naar het Daniël den Hoed. De uitslag krijg ik dinsdag, dat is ook de chemodag. Erg spannend dus!
Vorige week dinsdag bleek dat de tumormarker (15.3 is de tumormarker voor borstkanker; dit is een stofje in het bloed dat aangeeft dat er tumoractiviteit is.) weer verder gedaald was. Dus ik ga er wel een beetje van uit dat dit ook op de CT-scan zichtbaar zal zijn.
Desiré heeft afgelopen week haar chemo uitgesteld, om ook een vakantieweekje te hebben, waardoor we weer gelijk oplopen met de chemo's. Dat is wel een fijn idee!

Hopelijk hebben jullie ook kunnen genieten van de herfstvakantie, voor zover er sprake was van vakantie. Succes allemaal weer met het 'gewone leven' en ik meld me weer met een volgend bericht.

Heel veel liefs,

Hettie

9 opmerkingen:

 1. Hallo lieve Hettie,

  Nou dat klinkt echt als vakantie en eruit! Heerlijk! En ja, de zee! Er gaat echt niets boven het strand en de zee!Of het nou in het zonnetje of met een storm is.

  Ik hoop dat het een 'kurkje'is waar je de komende weken weer een beetje op kunt door 'dobberen'!

  Liefs, Hettie van Aart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hettie,

  Fijn dat jullie het zo lekker hebben gehad! Sterkte met de 5e chemo!

  Groetjes van William, Anita, Danique en Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Hettie, Arco, Dahpne en Mark,

  Fijn om te horen dat jullie zulke fantastische dagen samen hebben gehad! Dinsdag zijn mijn gedachten weer extra bij jullie.

  Kim, Kirsten en Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel sterkte gewenst voor de komende week, Hettie. Het is fijn te horen dat jullie een heerlijke vakantie hebben gehad waar je hopelijk de nodige kracht weer hebt opgedaan. We denken aan jou en Arco, Daphne en Mark en hopen jullie, als jij t ziet zitten, volgend weekend graag te zien in Rhijnauwen. Lieve groeten, Didier en Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Hettie, Wat heerlijk dat jullie zo'n geweldige week hebben gehad. Ik hoop dat je dinsdag weer positief nieuws krijgt en weer heel veel sterkte met de chemo. Heel veel liefs, Yvonne B.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Hettie,

  Wat hebben jullie een hoop gedaan in de vakantie. Het lijkt wel of jullie 14 dagen zijn weggeweest !ha ha, maar ik hoop dat je met de golven en de wind , je eigen kracht weer op heb kunnen bouwen om de volgende storm weer aan te kunnen !
  veel liefs Connie Pouw

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve Hettie,
  Wat hebben jullie een heerlijke week gehad met het gezin en met Leonie, Mik en kinderen. Je hebt er veel energie ingestopt en uitgehaald.
  Heerlijk om te lezen. Morgen weer een spannende dag. Zou een dag eerder naar Rhijnauwen beter uitkomen? We willen JOU erbij hebben!! We hebben het er woensdag over.
  Veel liefs,Robert, Mariska,Sara en Rosa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hetty, wat fijn te lezen dat je zo'n heerlijke week hebt gehad met je gezin en met de familie.
  Wat hebben jullie ontzettend veel gedaan!
  We leven met je mee. Sterkte voor morgen bij de volgende kuur en de uitslag van de CT-scan. Fijn dat de markers gedaald waren. Een positief bericht geeft weer nieuwe moed voor de komende dagen.
  Veel liefs van Astrid, Rob en de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Hettie,
  Even een korte krabbel om je heel veel sterkte en succes te wensen met je 5e chemo en hopelijk een positieve uitslag van de CT-scan!
  Waar ik op gehoopt had, is zo te lezen gelukt; jullie hebben een heerlijke week achter de rug en je hebt weer even extra energie opgedaan om deze week weer door te komen!
  Denk daar vooral aan terug als je het zwaar krijgt!!
  Heel veel sterkte en we denken aan je (jullie)!!
  Veel liefs en een dikke knuffel
  Manuela (en natuurlijk ook namens Peter, Marit en Lennard)

  BeantwoordenVerwijderen