Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

woensdag 26 januari 2011

De uitslag is nog beter!!

Vorige week had ik al geschreven dat de voorlopige uitslag van de ct-scan goed was; de tumoren waren stabiel gebleven. Maandag kreeg ik een nog beter bericht. De radioloog had gezien dat een aantal tumoren zelfs een aantal mm. kleiner was geworden!! De verdikte klier achter mijn borstbeen was eigenlijk niet meer waarneembaar! En of het niet op kon, de tumormarker voor borstkanker in mijn bloed was voor het eerst gedaald onder de magische grens van 30!! Hij is nl. 29 en dan te bedenken dat ik van rond de 280 kom. Onder de 30 betekent dat er geen tumoractiviteit waarneembaar is in mijn bloed. Natuurlijk zijn er nog tumoren aanwezig maar die zijn op het moment niet actief. Wat deze uitslag extra mooi maakt is dat dit in feite bewijst dat de Parp-remmers hun werk doen. Vorige week kon het nog het effect van de chemo's alleen zijn, maar nu is er na de chemo's nog een verandering in positieve zin geconstateerd. Dus het is heel aannemelijk dat dit door de Parp-tabletten komt. Het mooie is dat ik dit positieve bericht doorkreeg toen ik aan het wandelen was met Marcelle. Ik ken haar van een soort 'lotgenotenclubje' en via haar ben ik gewezen op het bestaan van Parp-remmers omdat haar zus ook zulke goede resultaten hiermee heeft. Daardoor heb ik bij de artsen aan kunnen dringen op dit medicijn en ben ik uiteindelijk in het Daniël den Hoed terecht gekomen. Zo zie je maar dat het delen van dit soort ervaringen zijn nut wel heeft bewezen.

Vorige week mocht ik op mijn werk de orthotheek (een soort bibliotheek waarin materialen zijn verzameld voor (extra) zorg voor kinderen) officieel openen. In het kader van het afstuderen voor mijn RT-opleiding had ik hier veel uren in gestoken. Tijdens mijn behandeling van mijn ziekte is het door collega's opgepakt om het af te maken en vorige week was de feestelijke opening. Ik mocht het lint doorknippen, mijn collega's hadden echt hun best gedaan om er een bijzonder moment van te maken. Het voelde echt als een warm bad! Ik probeer weer wat werkzaamheden op te pakken op mijn werk, wat ik erg leuk vind. Ik merk alleen dat ik erg rustig aan moet doen om alles bij elkaar vol te houden. De Parptabletten doen hun werk, maar ze hebben ook effect op de rest van mijn lichaam. Moeheid is eigenlijk de grootste klacht en het is snel allemaal te veel. Ook hier moet ik weer een balans in zien te vinden, maar nu ik weet dat de tabletten aanslaan is dit ook beter te accepteren.

Begin februari gaan Arco en ik een weekendje naar Limburg. Heerlijk even samen eruit, het is daar prachtig. En het leuke is dat Desiré daar woont, zodat we daar langs kunnen gaan. Ook zij had van de week weer een goede uitslag. Dit is echt geweldig, dus we blijven steeds iets te vieren hebben. De vlaggetjes, waar ik het al eens eerder over heb gehad, kunnen regelmatig worden uitgestoken. Ik ga ervoor dat we dit nog heel lang kunnen blijven doen!!!

Veel liefs,

Hettie

19 opmerkingen:

  1. Lieve Hettie, Ongelooflijk wat een geweldig nieuws!!!! Ik heb je stukje meerdere malen moeten doorlezen om het te beseffen. Dit is wel een felicitatie waard. Geniet lekker van je weekendje weg samen. Heel veel liefs, ook voor Arco en de kids. Yvonne B.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Hettie,
    Wat een super berichten zeg! En...toeval bestaat niet dat jij op dat moment met Marcelle onderweg bent. Sommige dingen moeten zo zijn. Ga lekker samen genieten van alle mooie en goede dingen.
    Dat hebben jullie dik verdiend!!
    Liefs van Edith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, geweldig. Dat er nog maar veel moois mag volgen. Ik lees altijd je berichten en deze geeft me zo'n fijn gevoel. Bedankt.

    Knuffel,
    neef Arthur

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw!!! Dit is echt fantastisch nieuws! Ik heb inderdaad het stukje ook een paar keer doorgelezen, vind het super voor jullie. Je bent zo'n sterke, positieve en mooie vrouw, ik heb echt bewondering voor je! Ga zo door en zorg goed voor jezelf!

    Liefs,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helemaal top!
    Geniet van jullie weekend in Limburg!
    Patrice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Hettie,

    Wat een geweldig nieuws, heb je alle ellende niet voor niks doorstaan. wat zullen jullie met het hele gezin genieten zeg van dit nieuws. hopen dat het zo blijft en beter nog dat het nog beter wordt. Geniet van jullie weekend in Limburg

    groeten Petra de Groot

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Super!!! Hier heb je het allemaal voor gedaan, wat fijn om dit te lezen. Ik denk dat ik niet hoef te schrijven dat je hier van moet genieten. Want volgens mij doe je dit al met volle teugen en terecht :) Liefs Corinne.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve Hettie,

    Wat een fantastisch nieuws, GEFELICITEERD!!!
    Nu zie je maar weer waar je het voor gedaan hebt...!
    Heerlijk nieuws! Dat geeft je weer een extra kick om verder te gaan en
    je oude wereldje weer een beetje op te pakken, tot zover dat natuurlijk mogelijk is...
    Ik wens jullie heeeel veel plezier met z'n tweetjes in Limburg!
    Het is daar zo mooi, wij komen daar altijd tot rust, ik hoop jullie ook!
    Jullie verdienen het!

    Dikke knuffel,
    Manuela

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Lieve Hettie,

    Wat een geweldig nieuws!!!
    Ik ben echt heel erg blij voor jou& je gezin!
    Vandaag schijnt de zon,en lees ik ook nog jouw goede berichten....
    Op naar het voorjaar met een grote glimlach!

    Veel liefs,
    Mandy van Dongen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve Hettie en gezin,

    ik was heel erg benieuwd hoe het met je gaat.wat een superfijn bericht om te lezen!! echt geweldig! ik blijf aan jou en je gezinnetje denken! veel liefs katinka, reflexion photo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Hettie,

    Net teruggekomen van mijn reis lees ik weer even jouw website "bij" over de afgelopen tijd. Wat maak je geweldig gebruik van jouw tijd, jouw tijd om te leven.....ik ben onder de indruk. En wat een geweldig nieuws dat de Parp-remmers aanslaan. Zo fijn om te weten dat de moeheid die ze veroorzaken, een bijwerking is van veel positievere resultaten!

    geniet van jullie weekendje, liefs van Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tineke Giesbers07 februari, 2011

    Wat een supernieuws allemaal! Ik hoop dat je weekend in Limburg ook geweldig is geweest! Heel veel liefs, Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Lieve Hettie,

    Wat geweldig om te lezen dat de medicijnen zo goed aanslaan. En wat mooi om te lezen dat je de bieb hebt geopend, waar je zoveel liefde en tijd ingestoken hebt. Heel veel geluk en geniet van jullie tijd in Limburg. Heel veel liefs Hans en Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Natuurlijk was ik al op de hoogte van dit mega-geweldige nieuws, maar als je het zo leest, houd je het inderdaad niet helemaal droog. Wat een geweldige resultaten!!! En inderdaad: het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, lieve (teletubbie)schat: het voorjaar is voor jou!

    Veel liefs,
    Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lieve Hettie, de eerste weken zijn alweer omgevlogen dit nieuwe jaar. Naast de goede berichten die ons tussendoor uiteraard ook bereikten, had ik recentelijk niet meer op je blog gekeken. Het doet mij goed om op je blog nu vooral goede en mooie berichten te lezen. We hopen allemaal dat de medicijnen nog lang deze goede uitwerking blijven houden. Hopelijk neemt de vermoeidheid die daar bij hoort ook nog iets af. Heel veel lieve groeten van ons,
    Bonny, Erik, Merel en Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Hettie,

    Wat een leuke blog, de foto's, je verhalen. Prachtig! En zo te lezen ben je een doorzetter en een levensgenieter; beiden nodig om hiermee om te gaan.
    Dank je wel voor de info die je me vandaag gaf, je hoort wel het vervolg.
    En dat boek Bondgenoot heb ik gelezen: het is prachtig!

    Nogmaals dank en hartelijke groet,
    Monica Buitelaar, Een bondgenoot

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Marja Olierook.
    Hoi Hettie,

    Wat heb ik genoten van je verhaal... helemaal super die goede berichten. Ik hoop met heel mijn hart, dat 2011 die fantastisch is begonnen oneindig zo mag doorgaan.

    Hele dikke kus Marja Olierook
    (

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Fantastisch nieuws! Geen zonnestraaltjes, maar een hele warme bundel gouden zonlicht om je in te koesteren.
    Veel liefs,
    Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo Hetty,
    Hoe gaat het met je? Ik had al even je blog niet gelezen, maar wat leuk dat jij op school de orthotheek hebt geopend.Heb je inmiddels een goede balans weten te vinden voor het werk op school?
    Het lijkt me heerlijk voor je als je daar weer wat kunt betekenen!
    We wensen je al het Goede toe en lezen graag je goede berichten.
    Hartelijke groet van ons allen , namens Rob en Astrid

    BeantwoordenVerwijderen