Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

woensdag 11 mei 2011

Beklimming Arco Mont Ventoux met de racefiets.

Na tien heerlijke dagen vakantie in Turkije staat alweer het volgende "evenement" op het programma. Hettie had al beloofd dat ik een verhaal zou gaan maken over de beklimming van de Mont Ventoux begin juni in Zuid-Frankrijk. Nu, bij deze dan mijn relaas.
Ik wilde in nov/dec vorig jaar eens iets positiefs en energiegevends in het vooruitzicht hebben , ondanks de situatie waarin Hettie zich nu bevindt. Nu heb ik vorig jaar het racefietsen ontdekt en ik merk dat het fietsen goed is voor mijn vitaliteit en mij ook nog enigzins in balans houdt. Dus wilde ik iets met fietsen gaan doen. Ik zag een artikel van Wilfried de Jong, de sportpresentator, die op zijn 50-ste de Mt Ventoux heeft beklommen. Aangezien ik op 14 juli ook die leeftijd bereik (ja, ik weet het, ik zie er veel jonger uit............) leek het mij een goed idee om dit te combineren. Ik heb links en rechts eens nagevraagd of er nog geinteresseerden waren om mee te gaan. De reacties waren overweldigend en ik ga nu samen met Jaap(broer), Mik(zwager), Collin(neef), Erik (buurman), Rene (vriend in Parijs), Willem-Jan (vriend van mijn nicht Mendy), John (vader van teamgenoot van Mark, hij heeft pas de 60 kilometer van Texel gelopen voor de stichting tegenkracht, geweldig!!)en Merijn (vriend van Willem-Jan) naar Zuid-Frankrijk toe. Voor degenen die deze berg niet kennen; hij is 21 kilometer lang en de stijgingspercentages varieren van 4,5% tot 12%. (voor de geinteresseerden zie www.dekaleberg.nl, dan krijg je een een indruk wat voor een berg het is!)Het is een flinke "kuitenbijter", dat kan ik je wel zeggen. Je kunt deze berg vanuit Malaucen, Bedoin en Sault beklimmen. Wij kiezen voor de moeilijkste en mooiste beklimming vanuit Bedoin. Wij vertrekken op dinsdag 31 mei naar het plaatsje Mazan op 7 kilometer van de Mt. Ventoux. Daar staan wij op een camping (hoe toepasselijk met de naam Le Ventoux!) met alle mannen en slapen in een mobile home en een tentje. Even verderop in Vaison La Romane staan onze enthousiaste supporters, want Hettie, Daphne, Mark, Mendy, Leonie, Scott, Jill en Ciska met de familie staan op de camping Carpe Diem. Ik vind het een geweldige mentale ondersteuning dat Hettie aan de top staat als wij er naar toe fietsen. Ik voel ook nu al aan dat een emotionele reis gaat worden met deze krachtsinspanning. Maar voor Hettie naar boven fietsen, dat is pas een uitdaging die ik aan wil gaan! Hettie heeft mij ook erg gesteund de afgelopen maanden om te fietsen, want het opbouwen van "kilometers in de benen" kost veel tijd en energie. Maar het is het allemaal waard. Er worden de komende maanden veel evenementen georganiseerd met als thema "kanker" zoals de Alpe d'Huzes, Ride for the Roses, allemaal geweldige initiatieven. Je merkt bij alle deelnemers een enorme wilskracht en doorzettingsvermogen om het einddoel te bereiken, waarbij iedereeen weer vanuit een eigen motivatie fietst. Bij de Alpe d'Huzes is ook nog eens een flink geldbedrag gekoppeld, want de organisatie streeft dit jaar naar een opbrengst van € 20 miljoen!!Wij vertrekken in ieder geval over twee weken om de top Mont Ventoux te bereiken.

Groeten van Arco

11 opmerkingen:

 1. Hoi Arco en Hettie,

  Klasse om zo'n beklimming aan te gaan! Veel succes, geniet van de inspanning en de omgeving.
  Ben blij dat de laatste medische berichten ook weer zo goed zijn.

  Liefs,
  Frank, Irma en de kids

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Arco en Hettie,

  Gaat het er dan toch eindelijk van komen. De Mont Ventoux.
  Super en leuk al die mannen die je gaan begeleiden, Arco.

  En fijn te lezen dat de CT scan goed was.

  Hoop jullie a.s. zaterdag te zien!!!

  Liefs van Jan Pieter, Annemieke en Emma.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hettie en Arco,

  Goed om te horen dat jullie zo'n leuke vakantie in Turkije hebben gehad. Hopelijk zijn jullie allebei helemaal opgeladen voor de reis naar Frankrijk. De naam van de camping van Hettie vind ik wel weer treffend!
  Arco heel veel succes en sterkte bij de beklimming.
  groeten,
  Patrice

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whow, dit getuigt van doorzettingsvermogen want afzien wordt het. Knap, hoor. Heel veel succes! Groet Jolanda (ex Randstad)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ZO Arco, zet hem op!!! Dit moet lukken als je bedenkt wat er bovenaan op je te wachten staat! Heel veel sterkte met de klim en ook heel veel plezier met zijn allen.

  Kus,
  Matth, Iris, Bart en Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leveren jullie samen topprestaties, petje af! Heel veel succes, sterkte en kracht gewenst voor jullie allemaal!
  Liefs van Ko, Edith, Victor, Arthur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap hoor, hoeveel doorzettingsvermogen jullie met elkaar hebben!
  We wensen jullie heel sterkte en succes met de zware klim ("tour d'amour"),
  zet 'm op!!
  Hettie, je hebt wel een toepasselijke camping uitgezocht hoor, kan niet beter! Veel plezier!
  Liefs, Peter Manuela
  Marit en Lennard

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Arco wat een prestatie, heel veel sterkte en succes met je tocht. Met al die aanmoediging van de familie op de top moet het lukken. Heel veel liefs en groetjes van ons allemaal, Yvonne B.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh, wat geweldig! Ik lees het bericht te laat om je succes te kunnen wensen Arco! Maar ik leef met jullie mee. Wat mooi, al die mannen die aangehaakt zijn bij jouw idee en dat Hetty jou opwacht op de top!
  Ik hoop later weer te lezen hoe het allemaal was!
  Heel veel liefs voor jullie allemaal!
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Corné Gosen14 juli, 2011

  Hoi Arco,
  Van harte proficiat met je verjaardag. Heel leuk te lezen dat jij het fietsen ook hebt ontdekt. Zoals je misschien al begrepen hebt, ben ik inmiddels terug van mijn fietsavontuur naar Santiago de Compostela. Hopelijk zien wij elkaar 20 augustus.
  Hartelijke groet ook voor Hettie en de kinderen, Corné

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Hettie en Arco,
  ben toch zo benieuwd hoe het nu gaat en maak me wel zorgen. Ik hoop snel weer te lezen hoe jullie het maken. In ieder geval alle sterkte in waar jullie al zo lang al die tijd voor staan.
  Dikke zoen Janine

  BeantwoordenVerwijderen