Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

maandag 8 oktober 2012

De bestralingen zitten erop.

Het is alweer even geleden dat ik een bericht heb geplaatst. Ik was al begonnen om mensen stuk voor stuk een mail te sturen waarin ik uitleg dat ik momenteel erg moe ben en waarom ik even geen telefoon aanneem etc. Ik dacht dat dit niet voor iedereen relevant was, maar van verschillende kanten kreeg ik het advies dit ook op mijn blog te zetten. Vandaar onderaan cursief gedrukt de inhoud van deze mail. (scheelt inderdaad een hoop werk).

Daarnaast een kleine update van de afgelopen tijd.

Arco schreef in het vorige bericht dat hij 9 september mee ging doen aan 'the ride for the roses'. Dit was een heel indrukwekkende tour. Met Leonie en Mik hebben we lang moeten wachten op het 'peleton' van 6000 fietsers (Zij reden de (ruim!) 100 km). Maar dit wachten werd ook ruimschoots beloond. Arco mocht, omdat hij zoveel geld had verzameld, bij de groep vooraan rijden, waardoor we hem makkelijk konden vinden. Een half uur later bleef de stoet maar doorgaan, maar nadat we de beide 'Erikken' hadden gespot hielden we het voor gezien. Het was een gezellig, energiegevend en ook emotioneel gebeuren. Arco heeft ruim 1400 euro op kunnen halen!!! En nog steeds komt er geld binnen. Hij heeft geprobeerd iedereen persoonlijk te bedanken. Het bleek dat er ook mensen voor Arco hebben gestort, maar waarvan het geld om een of andere reden niet bij zijn naam terecht is gekomen. Uiteindelijk komt het allemaal goed terecht, maar hierdoor kan het zijn dat Arco niet weet dat iemand heeft gestort en daarom niets heeft kunnen laten horen. Dus bij deze nogmaals; iedereen heel erg bedankt voor de steun, ook dit doet ons erg goed!!

De bestralingen; ze zitten erop! Vanaf 17 september ben ik 10 (werk)dagen achter elkaar bestraald in het okselgebied en richting het borstbeen in Dordrecht (onderdeel van het Daniël den Hoed). Dit was een vrij hoge dosis die nog een aantal weken doorwerkt. Het bestralen op zich stelt niet veel voor. Ze zijn meer tijd kwijt met je iedere keer in dezelfde houding te leggen dan de uiteindelijke bestralingstijd zelf. De eerste week is er onduidelijkheid geweest of er wel het juiste gebied werd bestraald. Dit door een aantal onjuiste opmerkingen van het 'bestralingspersoneel' en het pas laat reageren van de artsen. Uiteindelijk was het gelukkig wel goed gegaan, maar het is jammer dat dit onnodig veel energie kost.
Momenteel is mijn huid deels branderig en rood en ben ik vooral erg moe. Mijn rechterarm moet ik een aantal weken niet te veel inspannen.
Daarnaast ben ik nu ongeveer 5 weken bezig met de (anti)hormoonkuur, die ook de nodige bijwerkingen heeft. Pas na 6 tot 8 weken zal er effect gemeten kunnen worden.
De ct-scan staat gepland voor 29 oktober en de uitslag horen we 5 november. Erg, erg spannend!! Ik houd jullie op de hoogte. Hieronder de inhoud van de mail.
Lieve allemaal,

Dit berichtje schrijf ik om uit te leggen waarom ik even niet reageer op telefoontjes, mailtjes, smsjes etc. Ik ben op het moment erg erg moe; o.a. van medicatie die me uit balans haalt, behandelingen, emoties (van de hele situatie waar ik/we in zitten).

Begin deze week was echt even een behoorlijk dieptepunt en ik merk dat steeds hierover praten me ook heel veel energie kost. Je haalt steeds het negatieve weer naar boven.

Om hier uit te breken en om weer bij te tanken is het voor mij op dit moment het beste dat ik in ieder geval tot de herfstvakantie me even helemaal terug trek en probeer op te laden. Vandaar dat ik even niet bereikbaar ben en geen afspraken maak.

Wij willen in de herfstvakantie van zaterdag t/m donderdag naar Italië (aantal dagen in Triëst en twee dagen naar Venetië). Een leuk vooruitzicht maar waarvoor je natuurlijk ook energie nodig hebt.

Ik vind dit best lastig, omdat ik merk dat zoveel mensen meeleven en me helpen en natuurlijk op de hoogte willen blijven. (Als ik puf heb zal ik van het weekend proberen mijn blog weer bij te werken).

Wat dat betreft voel ik me een rijk mens. Het is dubbel omdat deze steun, aandacht en afleiding me er ook doorheen helpen. Maar nu is het vooral belangrijk om veel te rusten en een beetje toe te komen aan opruimen in huis (wat ook rust en ruimte geeft), stukjes te wandelen, mediteren etc. Ik ga de beste balans voor mezelf opzoeken en na de vakantie hoop ik weer een beter energiepeil te hebben. (en ook dan zal ik in de gaten moeten blijven houden dat dit zo blijft en dat blijven doen wat me energie geeft, maar dan is er mogelijk weer meer ruimte).

Maak jullie niet teveel zorgen, ik denk dat het diepste punt is geweest. Ik ben er nog niet maar ik ga ook hier weer bovenop komen.

Heel erg bedankt voor al jullie aandacht, meeleven, steun etc. etc., ik blijf dat heel erg waarderen. Een berichtje op wat voor manier dan ook is altijd fijn, maar dan begrijpen jullie waarom ik even niet kan reageren.

Arco is gewoon bereikbaar (maar als hij niet altijd opneemt is dat ook omdat het voor hem veel is en niet uit onwil, maar ik weet dat iedereen dat begrijpt).


Dikke kus, Hettie
9 opmerkingen:

 1. Lieve schat,
  wat een opgave toch elke keer weer voor je die behandelingen. Ik ga aan je denken eind oktober/begin november. Hoewel, ik denk heel vaak aan jullie dus in mijn agenda zetten hoef ik dit niet. En wat fijn dat jullie zo'n steun hebben aan elkaar, al zal het niet allemaal mee vallen. Italië is wel weer een heerlijk vooruitzicht. Hoop dat jullie daar goed van kunnen genieten. Ik zal ook nog via de privémail een berichtje sturen maar voor nu: sterkte, sterkte, sterkte! xxxxx Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. top dat je weer wat hebt geplaatst. hele fijne dagen alvast gewenst. in italië.
  knuffel van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Hettie,

  Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar stukjes op je blog, hoe het met je gaat, maar we snappen heeeel goed dat je niet altijd de zin, tijd en energie hebt om iets te schrijven!
  Venetië is een belevenis op zich, hopelijk hebben jullie ervan genoten en weer energie opgedaan!!
  Toitoitoi, hopelijk begin nov. gunstig nieuws!
  We denken aan jullie!
  Liefs en een knuffel van Manuela en de rest

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Het,

  Wat goed dat je weer iets geplaatst hebt op je blog. Hier is 'ie voor! Zo bereik je ons allemaal tegelijk.
  En ik denk echt dat we de weg naar je berichten weer vaker vinden als je schrijft!

  Ben je ondertussen al misselijk uit een gondeltje gerold?
  (Niet zo schommelen, hè Mark! En niet té veel shoppen, Daphne!

  Ik hoop dat jullie het heerlijk rustig hebben met zijn vieren! En hou het thuis ook nog maar een tijdje lekker rustig!

  Alle liefs, ik denk aan jullie! Hettie van Aart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Het,

  Op het gevaar af dat dit bericht hier straks twee keer staat, want ik heb geen idee of de vorige plaatsing gelukt is.

  Wat goed dat je je blog weer gebruikt hebt. Daar is 'ie voor! Om ons allemaal tegelijk te bereiken. Laat de energie die je daarmee spaart maar naar degenene het dichtst bij je gaan!

  Ik ben er ook van overtuigd dat, als jij weer gaat schrijven, wij er weer steeds vaker gaan kijken en reageren.
  Dus, doen! Hoe klein de kattebelletjes ook zijn!

  Hoe is het ondertussen? Ben je al misselijk uit je gondel gerold? (Niet zo schommelen, Mark! En niet té veel shoppen, Daphne!)

  Ik hoop dat jullie genieten van deze dagen met elkaar.
  Hou het lekker rustig! En ook straks thuis, hou het nog even lekker stil! Iedereen snapt dat!

  Liefs en ik denk aan jullie, Hettie van Aart.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve Hettie,

  Wat goed dat je eindelijk je rust neemt!!!
  Ik hoop dat jullie een geweldige tijd in Italie hebben gehad. Het lijkt me een heerlijk land.
  Je weet dat ik niet vaak bij je voor de deur sta, maar je bent voortdurend in mijn gedachten. En dan is het ook fijn om op de hoogte te blijven door middel van je blog.
  Lieve Hettie ,heel veel sterkte de komende tijd.
  Heel veel liefs voor allemaal. Yvonne B.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lief schatje,

  Wat goed van je dat je je blog weer gebruikt. Ik denk dat iedereen snapt dat je niet iedereen persoonlijk kunt benaderen, daarvoor is dit blog nu juist zo handig!

  Hopelijk kun je de gevonden rust volhouden voor jezelf maar ook voor je gezin! Meisje, denk aan jezelf, houd moed en ik ken niemand die zo van volhouden en vechten weet als jij.

  En een extra knuffel voor je mannetje, voor hem is het ook allemaal heftig natuurlijk...

  Xussssss,
  Iris en haar mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sterkte vandaag! Ik denk aan jullie! Liefs Anita B.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Hetty en Arco,
  Vandaag een spannende dag. Ik heb aan jullie gedacht. Ik hoop dat jullie de komende dagen een beetje doorkomen. Zo zenuwslopend lijkt me dat, het wachten.
  Fijn dat jullie vakantie in Italië kon doorgaan. Lekker met zijn vieren. Even er uit. Even wat anders. Wat een power heb jij Hetty!
  Lieve groeten voor jullie allevier van Judith en ook van Doeke, die geregeld informeert.

  BeantwoordenVerwijderen