Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

dinsdag 21 januari 2014

berichtje uit het ziekenhuis

Lieve allemaal,

De ontwikkelingen zijn gewoon niet bij te houden, het is allemaal toch  weer anders gelopen. Donderdag heeft de blokkade van de zenuwen van mijn bovenbuik plaatsgevonden (coeliacus plexus), vanuit mijn rug onder een roesje. Vrijdag mocht ik in de loop van de dag naar huis. De pijn was zeker nog niet weg, maar dat kon ook nog even duren. Ook eten ging nauwelijks meer. 's Avonds werd de pijn zo erg dat we het ziekenhuis hebben gebeld. Moest wel naar het ziekenhuis komen. Allerlei onderzoeken gehad en rond 5 uur lag ik op de afdeling. Het was geen ontstoken pancreas en geen darmperforatie. Zaterdagmiddag ctscan gehad, mede om te kijken waar pijn vandaan komt en waarom voeding niet doorloopt. Ze zien wel veel lucht in darmen en toename van tumoren in buikvlies (wat vocht veroorzaakt) en ook in lymfen in buik. Zou blokkade deels kunnen veroorzaken. Darm ligt stil. Plan is om maag en darm rust te geven. Vanaf  zaterdag mocht ik niet eten en drinken. Middels rust, klysma's en medicatie wordt  geprobeerd de darmen weer aan de praat te krijgen. Wel vocht via infuus en nu aan morfinepomp. Vandaag mocht ik beginnen met weer wat drinken en wat bouillon. Valt nog aardig zwaar op maag. Darmen wel meer aan het rommelen. Even morgen afwachten en dan misschien wel wat vla of zo. Het is per dag bekijken. Daarnaast is er in de buikwand, een stukje boven mijn navel een breukje (Hernia Cicatricalis) gezien, die wel wat klachten geeft. Maaar opereren is nu geen optie. Wat een opsommimg van narigheid!
Gelukkig verbeteren de leverwaarden zich na de stentplaatsing en ben ik minder geel.
Hou het hier even bij, hou jullie op de hoogte als het me lukt gezien de omstandigheden.

Bedankt voor alle hulp en aandacht!

Dikke kus,

Hettie

8 opmerkingen:

 1. Lieve Hettie,
  Wat een enorme narigheid! Ik heb er geen woorden voor!! Het lijkt mij nauwelijks te behappen allemaal. Zo ziek te zijn en zo snel achteruit te gaan. Ik ben onder de indruk van het feit dat je nog op je blog schrijft. Ik hoop erop dat alles wat er in het ziekenhuis voor je wordt gedaan in elk geval alles wat dragelijker voor je maakt. Heel veel lieve groeten, bijna steeds aan jou aan het denken. En aan Arco en de kinderen. Doe ze allemaal mijn lieve groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook van Doeke en Gerard. Judith (vergeten te ondertekenen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keek net weer even of er nieuws was, Wat een moed van je dat je het toch weer wil schrijven. Hopelijk gaat alles weer werken. Je probeert steeds nog de moed erin te houden terwijl het steeds moeilijker wordt. sterkte voor jou en je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. sorry vergeet ook te zeggen wie ik ben. (moeder van Anita)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach meisje toch! Wat is dat dan balen zeg. Ik hoop voor jou en je gezin, dat je snel naar huis mag. Hele dikke kus en knuffel. Conny xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe blij ik ook ben dat je weer (zelf) blogt, het valt niet mee hoe je van de ene tegenslag naar de andere hobbelt. Gelukkig niet meer geel, dat is wel heel fijn! Ik hoop dat je maag en darmen weer tot rust komen en je snel naar huis mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Typisch Hettie,zoveel ellende en tegenslag en toch een positief puntje zien.Hoop dat de pijnblokkade werkt!
  Heel veel sterkte&liefs Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve Hettie...
  Hans spreekt regelmatig Arco op de sportschool en verteld dan hoe het met je gaat. Heel veel Respect voor jullie. Hans zei zo mooi konden we maar wat doen om het voor ze te verlichten. We moeten veel aan jullie denken.. ook de afgelopen feestdagen... Hier zal ik een beetje kracht naar je toesturen.... komt ie.... * misschien helpt het...dikke kus van ons Liefs Hans en Meriam Corsten

  BeantwoordenVerwijderen