Reeuwijk; juni 2010

Reeuwijk; juni 2010
Tijdens het weekendje in Reeuwijk

maandag 6 januari 2014

Vandaag de 4e chemo.

Lieve allemaal,

Voor de jaarwisseling is het niet meer gelukt, maar nu even een berichtje vlak voor de 4e chemo van vanmiddag. Allereerst wens ik iedereen natuurlijk het allerbeste voor een heel mooi, gezond en liefdevol 2014!! Rond de jaarwisseling blik je vaak even terug op het afgelopen jaar. Er zijn voor ons in 2013 heel veel spannende, onzekere, verdrietige en ingrijpende momenten geweest. Het besef dat je in een onomkeerbaar proces zit wordt steeds groter en is steeds heftiger.
Daarnaast kijken we ook terug op een aantal heel mooie hoogtepunten. Bijvoorbeeld onze reis in de meivakantie naar New York en Florida. Het was onvergetelijk, wat hebben we daarvan genoten met zijn vieren!! Vlak daarna hebben we dan toch een groot swingfeest kunnen geven. (Ter ere van ons samen '100-jaar'!)  Veel mensen hadden op verschillende manieren een leuke, mooie bijdrage geleverd. Ik zie nog hoe we toegesproken werden door onze lieve Daphne en lieve Mark met hele mooie woorden, wat wil je als ouders nog meer? Er was overal ruimte voor. Ook even aandacht voor onze situatie, maar vooral feest! We hebben het leven gevierd. En natuurlijk de fantastische fietstocht van Arco van Milaan naar Rome (zijn 'ride-for Hettie') waarmee hij een prachtig bedrag heeft op weten te halen voor het KWF. Als verrassing stonden Leonie en ik hem bij het Colosseum op te wachten. Van de zomer nog genoten bij het meer van Annecy en in het prachtige Toscane. Dit zijn natuurlijk de grotere hoogtepunten, maar in onze situatie worden juist ook de kleinere, fijne, mooie momenten nog meer waardevol. En ook het besef dat je omringd bent door veel meelevende, helpende, lieve mensen is van grote steun en waarde.
In de kerstvakantie hebben we de feestdagen kunnen vieren bij familie, was heel gezellig. We zijn zelfs nog met zijn vieren een nachtje naar Maastricht geweest.
Ik heb de laatste weken wel steeds meer last van mijn buik, opgeblazen, erg pijnlijk. Op zich vreemd 4 weken na de chemo. Heb nu ook zwaardere, morfineachtige pijnstillers. Vond ik wel weer een stap. We moeten het afwachten. Vanmiddag de 4e chemo, voorafgegaan door een gesprek met een oncoloog.
Ik zal weer een berichtje plaatsen als ik weer een beetje opkrabbel.

Bedankt voor het meeleven!

Dikke kus Hettie

4 opmerkingen:

 1. Lieverd, hoop dat de bijwerkingen van de chemo minder heftig zullen zijn en dat de pijnstillers hun werk gaan doen, zodat de pijn in je buik gaat afnemen. Was blij dat ik je weer even heb gezien en even heb kunnen knuffelen. Hou je taai, kanjer...... IK ZOEK EEN NIEUWE ZIN, ÉÉN DIE NIEMAND NOG KENT, GEWOON OM EEN IEDER TE LATEN WETEN, HOE BIJZONDER JIJ BENT!!! Corina
  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel sterkte met je nieuwe kuur, Hettie. Ik hoop dat de oncoloog meer duidelijkheid kan geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Hetty,
  Veel sterkte weer vandaag. Ik hoop dat je weer gaat opkrabbelen na de klap in rust en zorg bij die lieve vrienden.
  Ja, een heftig jaar voor jullie met veel hoogte- en dieptepunten, maar mooi die terugblik van je. Ik denk dat jullie het leven méér vieren dan mensen voorwie gezondheid vanzelfsprekend is. En dat vind ik dan ook weer heel erg knap. Kracht en licht en warmte wens ik je voor de komende dagen.
  Liefs,
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Hettie,
  Wat heb je weer een mooi stukje geschreven! Er gaat geen dag voorbij dat ik niet even aan je denk. Ik hoop dat je de kuur een beetje goed hebt doorstaan en dat je in alle rust weer wat kunt aansterken.
  Heel veel liefs ,Yvonne B.XXXX

  BeantwoordenVerwijderen